Hlavní navigace

Alza.cz přijímá platby přes PayPal

22. 8. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

E-shop Alza.cz zavedl podporu plateb přes platební systém PayPal. Je dosud největší rybou v rybníku české e-commerce, která PayPal podporuje. Co si od toho slibuje?

E-shop Alza.cz jen krátce po zavedení přímé podpory platebních QR kódů rozšířil seznam podporovaných bezhotovostních platebních metod o systém PayPal. „PayPal je u hodně lidí u nás oblíbený. Nakupují díky němu například v zahraničí a my jim tak nabízíme jejich oblíbený platební způsob i na Alza.cz,“ sdělil nám Karel Drda, PR manažer Alza.cz.

Alza.cz je dosud nejvýznamnějším hráčem na poli české e-commerce, který zavedl podporu systému PayPal. Pro jeho účinkování na tuzemské scéně to může být klíčový moment, protože dosud si od něj naprostá většina českých internetových obchodníků drží odstup. Používaných argumentů existuje mnoho: od vysokých nákladů přes složitou implementaci po malý reálný přínos.

cif 24 - early cena - média

I Karel Drda na náš přímý dotaz částečně uznal, že podpora systému PayPal není důsledkem četných žádostí zákazníků. „PayPal jsme chtěli my, protože vidíme zájem o tento způsob placení u zákazníků a považujeme jej za dobrou cestu,“ uvedl PR manažer e-shopu Alza.cz. Čeští uživatelé zatím obecně přes PayPal platí zejména zahraničním obchodníkům.

PayPal je totiž mnohdy bezpečnější alternativou za rovněž nabízenou přímou platbu kartou. Při platbě přes PayPal se obchodník nedozví údaje o kartě, které by eventuálně mohly být zneužity. Českým uživatelů navíc PayPal nabízí funkcionalitu virtuální peněženky s rychlým dobíjením z účtu z tuctu českých bank. Stále však chybí česká lokalizace služby. K dispozici je jen česká nápověda.

Používali byste PayPal pro platby v ČR?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).