Hlavní navigace

Amazon hlásí exponenciální růst cloudového úložiště S3

1. 2. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Amazon Web Services hlásí ohromující nárůst provozu a množství uložených dat na serverech své služby Simple Storage Service (S3), kterou využívají vývojáři webových i mobilních aplikací a která slouží také jako úložiště také pro Elastic Compute Cloud (EC2). Jednotlivé cloudové služby Amazonu a vztah mezi nimi jme detailně popisuje článek Martina Malého Představení cloudových služeb: Amazon Web Services.

Amazon Web Services hlásí ohromující nárůst provozu a množství uložených dat na serverech své služby Simple Storage Service (S3), kterou využívají vývojáři webových i mobilních aplikací a která slouží také jako úložiště také pro Elastic Compute Cloud (EC2).

Jednotlivé cloudové služby Amazonu a vztah mezi nimi jme detailně popisuje článek Martina Malého Představení cloudových služeb: Amazon Web Services.

Podle propagátora AWS Jeffa Barra bylo na konci loňského roku na S3 uloženo 762 milioard objektů (každý přitom může zabírat jediný bajt, ale také až pět terabajtů). Před rokem bylo objektů „pouze“ 262 miliard. Ve špičce služba odbavuje až 500 tisíc požadavků na přístup k datům za sekundu.

Při průměrné velikosti objektu 1 kilobajt se jedná o 780 petabajtů dat. Při současných cenách tak Amazon jen za služby S3 utrží 26 milionů dolarů za měsíc.

BRAND24

Nárůst objemu uložených dat byl loni nejrychlejší nejrychlejší za pět let existence služby. Je to výmluvná ilustrace bouřlivého rozvoje cloudových služeb a významného postavení, které mezi nimi odnož cloudová Amazonu zaujímá.

Zdroj: Read Write Web

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).