Hlavní navigace

Amazon možná uvede vlastní tablety už v srpnu nebo září

24. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Amazon již dříve potvrdil, že skutečně chce vstoupit na trh tabletů. Podle nejčerstvějších spekulací se prvního tandemu jeho tabletů veřejnost dočká již v srpnu nebo září letošního roku. Tvrdí to alespoň zdroje z prostředí tchajvanských výrobců komponent. Podle nich Amazon své tablety vybaví procesory od společnosti Texas Instruments. V minulosti se přitom spekulovalo o procesorech nVidia Tegra.

Amazon již dříve potvrdil, že skutečně chce vstoupit na trh tabletů. Podle nejčerstvějších spekulací se prvního tandemu jeho tabletů veřejnost dočká již v srpnu nebo září letošního roku. Tvrdí to alespoň zdroje z prostředí tchajvanských výrobců komponent. Podle nich Amazon své tablety vybaví procesory od společnosti Texas Instruments. V minulosti se přitom spekulovalo o procesorech nVidia Tegra.

Tablety značky Amazon, které budou vybaveny operačním systémem Android, lze hodnotit jako velmi očekávanou konkurenci pro zatím trhu dominující iPad od Applu. Amazon totiž není na poli mobilních zařízení žádným nováčkem. Připomeňme úspěšnou čtečku Kindle. Navíc je provozovatelem a poskytovatelem řady služeb, které by jeho tablety mohly výrazně obohatit. Amazon by tak mohl nabídnout podobný nebo ještě lepší servis než Apple.

Zdroj: DigiTimes

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).