Hlavní navigace

Amazonu rostou zisky, ale zároveň klesá výše marží

31. 1. 2008
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Známý internetový obchod Amazon.com ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku dosáhl čistého zisku 207 milionů dolarů, což znamená meziroční nárůst o 112 procent. Tržby se zvýšily o 42 procent na 5,67 miliardy dolarů. Finanční výsledky Amazonu překonaly odhady analytiků. Na druhé straně ovšem hrubá zisková marže klesla na 20,6 procenta. Ve třetím čtvrtletí loňského roku byla 23,4 procenta. Akcie firmy reagovaly poklesem přibližně o 11 procent a analytici varují před začátkem nepříznivého vlivu…

Známý internetový obchod Amazon.com ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku dosáhl čistého zisku 207 milionů dolarů, což znamená meziroční nárůst o 112 procent. Tržby se zvýšily o 42 procent na 5,67 miliardy dolarů. Finanční výsledky Amazonu překonaly odhady analytiků. Na druhé straně ovšem hrubá zisková marže klesla na 20,6 procenta. Ve třetím čtvrtletí loňského roku byla 23,4 procenta. Akcie firmy reagovaly poklesem přibližně o 11 procent a analytici varují před začátkem nepříznivého vlivu vysokých investic do nových technologií. (Finanční noviny)

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).