Hlavní navigace

AMD prodá areál v americkém Texasu, potřebuje hotovost

28. 11. 2012
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Výrobce počítačových čipů společnost AMD prodá a následně si zpětně pronajme svůj areál v Austinu, v americkém státě Texas. Firma očekává, že prodejem získá 150 až 200 milionů dolarů, které hodlá využít na financování vývoje čipů pro jiná zařízení než osobní počítače a notebooky. Na AMD stejně jako na konkurenční Intel dopadají zpomalující prodeje osobních počítačů. Předpokládá se, že letos poprvé od roku 2001 dojde celosvětově k meziročnímu poklesu dodávek osobních počítačů.

Výrobce počítačových čipů společnost AMD prodá a následně si zpětně pronajme svůj areál v Austinu, v americkém státě Texas. Firma očekává, že prodejem získá 150 až 200 milionů dolarů, které hodlá využít na financování vývoje čipů pro jiná zařízení než osobní počítače a notebooky.

Na AMD stejně jako na konkurenční Intel dopadají zpomalující prodeje osobních počítačů. Předpokládá se, že letos poprvé od roku 2001 dojde celosvětově k meziročnímu poklesu dodávek osobních počítačů.

AMD se proto snaží diverzifikovat výrobu a najít pro své čipy nové uplatnění. Firmě ale začínají docházet finanční rezervy.

Zdroj: Reuters

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).