Hlavní navigace

AMD zaplatilo 50 tisíc dolarů na charitu a získalo twitterový účet @AMD

12. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Americká hardwarová společnost AMD začala v úterý používat twitterový účet @AMD. Ten dosud spravoval Adam M. Doppelt. Firmě trvalo dva roky, než se s původním majitelem dohodla.

Když si před lety Adam M. Doppelt zřizoval účet na Twitteru, automaticky zvolil zkratku @AMD. Před dvěma lety ho poprvé kontaktovala americká hardwarová společnost Advanced Micro Devices, známá především pod zkratkou AMD, s žádostí, že by pro komunikaci se svými zákazníky na Twitteru ráda využila právě příhodný účet @AMD.

Nabídla mu, že když jí účet přenechá, získá od firmy na oplátku několik notebooků vybavených procesory AMD. Doppelt, který provozuje například službu Dwellable, nabídku na výměnný obchod zdvořile odmítl s tím, že další počítačové vybavení nepotřebuje. Navrhl ale, že firmě účet přenechá, když daruje na dobročinné účely v Seattlu, kde Doppelt bydlí, 50 tisíc dolarů.

Trvalo další dva roky, než firma na návrh přistoupila a věnovala dvěma charitativním organizacím v Seattlu každé 25 tisíc dolarů. Včera pak přešel účet @AMD oficiálně pod správu AMD. Doppelt na svém novém účtu @adamdoppelt prohlásil, že včerejšek byl pro něj hořkosladkým dnem.

cif 24 - early cena - média

Doppelt není zdaleka jediným uživatelem Twitteru, který vlastní účet některé známé značky. Jak upozornil John Cook ze serveru Geek Wire, v Seattlu bydlí také Brian M. Westbrook, který na Twitteru vystupuje pod @BMW.

Zdroj: Geek Wire

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).