Hlavní navigace

Americká firma žaluje Google i Yahoo kvůli zneužití patentu

30. 8. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Americký soud musí opět řešit poměrně kuriózní patentový spor. Jistá společnost Polaris IP totiž má platný patent související s takovou trivialitou jako je automatické odpovídání na došlé e-maily. Společnost, která nemá žádné vlastní produkty nebo služby, žaluje mimo jiné Google, AOL či Yahoo kvůli porušování tohoto patentu. Z minulosti již víme, že v USA lze patentovat mnoho roztodivných věcí, ale vymahatelnost u soudu je naštěstí dosti složitá. Uvidíme, jak tomu bude v tomto opravdu zvláštním…

Americký soud musí opět řešit poměrně kuriózní patentový spor. Jistá společnost Polaris IP totiž má platný patent související s takovou trivialitou jako je automatické odpovídání na došlé e-maily. Společnost, která nemá žádné vlastní produkty nebo služby, žaluje mimo jiné Google, AOL či Yahoo kvůli porušování tohoto patentu. Z minulosti již víme, že v USA lze patentovat mnoho roztodivných věcí, ale vymahatelnost u soudu je naštěstí dosti složitá. Uvidíme, jak tomu bude v tomto opravdu zvláštním případě. (Root.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).