Hlavní navigace

Americký gigant Go Daddy koupil česko-slovenský startup M.dot

11. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dalšímu tuzemskému startupu se podařil obchod snů. Americká firma Go Daddy za aplikaci na tvorbu mobilních webů zaplatila podle odhadů asi 15 milionů dolarů.

Aplikaci M.dot, která pomáhá malým podnikatelům vybudovat přímo ve smartphonu jejich mobilní stránky, uvedla dvojice Dominik Balogh a Pavel Serbajlo do App Store v říjnu loňského roku. Za sebou v té době měli už více než rok vývoje a na rozjezd firmy získali investici ve výši 700 tisíc dolarů.

A už pět měsíců po premiéře své aplikace firmu prodali americkému gigantu Go Daddy, který dodává webhosting, registraci domén (je největším registrátorem v USA) a další služby právě malým podnikatelům v USA. Firma to oznámila v tiskové zprávě.

Go Daddy sice nezveřejnil, na jakou částku ho transakce přišla, server TechCrunch ale spekuluje o sumě kolem 15 milionů dolarů (podle redakce se ale může pohybovat kdekoli mezi 5 a 25 miliony USD) v akciích a v hotovosti. 

Podle vyjádření Dominika Balogha zakladatelé M.dotu sami aktivně nepátrali po tom, jak firmu tak brzy prodat. Dá se tedy usuzovat, že iniciátorem transakce byla americká strana. 

MMF24

Podle Balogha přejde všech pět zaměstnanců startupu do firmy Go Daddy. „Společnost bude operovat z kanceláří Go Daddy v Silicon Valey,“ potvrdila v tiskové zprávě také americká firma. 

M.dot může díky obchodu své služby nabídnout 11 milionům klientů, které Go Daddy má. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).