Hlavní navigace

Americký Senát: O vypínání analogu ví jen zlomek diváků

1. 8. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
1. 8. 2007

Senát Spojených států se rok a půl před avizovaným koncem analogového televizního vysílání v USA obává, že o vypnutí klasické televize ví zatím jen zlomek Američanů. Na schůzce senátního obchodního výboru zákonodárci dokonce řekli, že pro informování Američanů bylo uděláno příliš málo. Uvedl to server Advanced-television.com.

KL24

Senátorka Maria Cantwellová prohlásila, že celý proces digitalizace má vysokou šanci na vykolejení. Svoji výtku adresovala Johnu Kneuerovi, náměstkovi ministra pro telekomunikace a informatiku (National Telecommuniactions and Information Administration), a vedoucí zákaznického oddělení amerického regulačního úřadu FCC Cathy Seidelové. Předseda výboru, senátor Daniel Inouye, k tomu dodal: Příliš málo diváků ví o tom, že probíhá přechod od současné analogové televizní technologie k televizi digitální.

John Kneuer obhajoval činnost vlády v (ne)informování o digitalizaci. Senátní komisi sdělil, že je na vysílacím průmyslu, aby lidem sdělil, že přechod na digitální vysílání v zemi probíhá. Analogová tma má ve Spojených státech nastat už 18. února 2009. Datum bylo ale dříve několikrát odsunuto.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).