Hlavní navigace

Amerika a daně z hlasu v síti

25. 8. 2004
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podle Jiřího Hlavenky hrozí, že státy začnou za VoIP vybírat daně: Návrh, který je prodiskutováván v americkém Senátu, chce umožnit, aby jednotlivé státy Unie (USA, ne EU – pozn. MK) mohly zatěžovat internetovou telefonii jednak poplatkem za tzv. univerzální službu a dále přístupovými poplatky (access charge). Podle jiných zpráv nedávno FCC oznámil, že se regulací VoIP nebude zabývat, protože se nejedná o telekomunikační služby, které by měl v pravomoci. Pro Ameriku je to poměrně zajímavá pře,…

Podle Jiřího Hlavenky hrozí, že státy začnou za VoIP vybírat daně: Návrh, který je prodiskutováván v americkém Senátu, chce umožnit, aby jednotlivé státy Unie (USA, ne EU – pozn. MK) mohly zatěžovat internetovou telefonii jednak poplatkem za tzv. univerzální službu a dále přístupovými poplatky (access charge). Podle jiných zpráv nedávno FCC oznámil, že se regulací VoIP nebude zabývat, protože se nejedná o telekomunikační služby, které by měl v pravomoci. Pro Ameriku je to poměrně zajímavá pře, protože vysokorychlostní Internet tam má více než polovina populace (berte s rezervou) a například v město New York nyní bude kompletně pokryto bezdrátovou veřejnou sítí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se zabývá výkonovým marketingem na internetu. Pracoval pro Advertures, Dobrý web a Outrider. Martin byl dříve redaktorem Lupy a dalších periodik o IT.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).