Hlavní navigace

Analog ze satelitu Astra přijímají více než čtyři miliony domácností

13. 10. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
13. 10. 2011

4,4 milionu německých domácností přijímá podle posledního průzkumu iniciativy Klaardigital ještě analogovou televizi ze satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně. Vyplývá to z elektronického letáku, který byl odeslán včera do e-mailových schránek v rámci informační kampaně k přechodu na digitální šíření signálu z družice. Analogové satelitní vysílání přitom definitivně skončí již 30. dubna příštího roku.

cif 24 - early cena - média

K TÉMATU: 30. dubna 2012 ve tři hodiny ráno skončí analogové vysílání na satelitu

Subjekty, které podporují Klaardigital, jedná se o ty, jež se aktivně účastní přechodu z analogového na digitální satelitní vysílání, například o ProSiebenSat.1, Medien Gruppe RTL nebo veřejnoprávní média ARD a ZDF, ještě více zintenzivní kampaň na obrazovkách svých televizních programů. Spoty se objeví ve vysílání několikrát denně tak, aby je neměl divák šanci přehlédnout. Chybět nebudou ani rozhlasové šoty a divák bude též informován prostřednictvím teletextu. Do kampaně by se měli zapojit všichni partneři, aby ani jedna obrazovka 30. dubna 2012 nezčernala, uvádí Klaardigital.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).