Hlavní navigace

Android 3.1 s podporou USB periférií

11. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na konferenci Google I/O byla představena řada novinek týkajících se systému Android včetně docela divoké vize Android@Home, tedy domácnosti ovládané právě tímto systémem. Blíže realitě je však momentálně nový Android 3.1, který jako jednu z novinek přinese podporu USB periférií. Tablety využívající systém Android 3.1 tak dostanou značnou konkurenční výhodu proti iPadu.

Na konferenci Google I/O byla představena řada novinek týkajících se systému Android včetně docela divoké vize Android@Home, tedy domácnosti ovládané právě tímto systémem. Blíže realitě je však momentálně nový Android 3.1, který jako jednu z novinek přinese podporu USB periférií. Tablety využívající systém Android 3.1 tak dostanou značnou konkurenční výhodu proti iPadu.

Apple totiž zatím tvrdošijně odmítá podporu USB periférií. Google se jí však nebrání a proto si lze v dohledné době představit tablety využívající systém Android, ke kterým půjde připojit třeba libovolnou klasickou klávesnici nebo herní periférie, což zní zajímavě, když se vezmeme, že podle nedávného průzkumu většina majitelů tabletů svá zařízení používá právě ke hraní her.

Zdroj: Mashable via Yahoo News

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).