Hlavní navigace

Android Market nabízí 20 000 aplikací, skoro dvě třetiny jsou zdarma

18. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Android Market, tedy online katalog aplikací pro mobilní telefony s otevřeným systémem Android, dosáhl významného milníku. Hostuje totiž už 20 000 aplikací, což znamená dvojnásobný nárůst za posledních pět měsíců. Zhruba dvě třetiny aplikací, které Android Market v současnosti poskytuje, jsou dostupné zdarma. Placené aplikace jsou tedy zatím minoritním artiklem. Android Market se však stále dívá na záda své slavnější předloze, tedy AppStore s více než 100 000 aplikacemi pro iPhone a iPhone…

Android Market, tedy online katalog aplikací pro mobilní telefony s otevřeným systémem Android, dosáhl významného milníku. Hostuje totiž už 20 000 aplikací, což znamená dvojnásobný nárůst za posledních pět měsíců. Zhruba dvě třetiny aplikací, které Android Market v současnosti poskytuje, jsou dostupné zdarma. Placené aplikace jsou tedy zatím minoritním artiklem. Android Market se však stále dívá na záda své slavnější předloze, tedy AppStore s více než 100 000 aplikacemi pro iPhone a iPhone Touch od Apple. Očekává se, že AppStore v příštím roce dosáhne 300 000 hostovaných aplikací, kdežto Android Market pouze 50 000 hostovaných aplikací.

Android Market by si tedy měl konkurovat spíše s Windows Marketplace pro komunikátory s Windows Mobile od Microsoftu. Svůj vliv samozřejmě bude mít i počet prodaných mobilů s jednotlivými systémy. V tomto případě by mohlo Androidu výrazně pomoci uvedení v posledních měsících tolik spekulovaného mobilu od Googlu, který za platformou Android stojí. Poslední slovo ovšem ještě neřekla ani Nokia, která na příští rok chystá relaunch Ovi Store. Tématu (nejen) mobilních katalogů aplikací se věnuje i náš článek Úspěch App store se snaží replikovat ostatní. I Firefox. (Yahoo News)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).