Hlavní navigace

Androidí novinky: verze 2.0, mobil od T-Mobilu a netbook od Aceru

3. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Okolo platformy Android od Googlu je v posledních dnech celkem živo. Na vývojářské konferenci Google I/O byly kromě plánů Googlu s HTML 5 a komunikační superaplikace Google Wave prezentovány také chystané novinky, které do šesti měsíců nabídne Android 2.0 s kódovým označením Donut. Půjde třeba o nový systém vyhledávání informací jak v paměti zařízení (kalendář, kontakty, zprávy, hudba), tak na Internetu. Počítá se s implementací podpory služby Google Voice Search a novým speech-to-text API pro…

Okolo platformy Android od Googlu je v posledních dnech celkem živo. Na vývojářské konferenci Google I/O byly kromě plánů Googlu s HTML 5 a komunikační superaplikace Google Wave prezentovány také chystané novinky, které do šesti měsíců nabídne Android 2.0 s kódovým označením Donut. Půjde třeba o nový systém vyhledávání informací jak v paměti zařízení (kalendář, kontakty, zprávy, hudba), tak na Internetu. Počítá se s implementací podpory služby Google Voice Search a novým speech-to-text API pro hlasové ovládání mobilu.

T-Mobile také oficiálně potvrdil, že na svůj exkluzivní T-Mobile G1 hodlá navázat druhou generací zařízení se systémem Android. Nástupce vůbec prvního prodávaného mobilu s touto open source platformou přijde během léta. Uvedl to Cole Brodman, hlavní technické ředitel T-Mobilu. Podrobnosti budou prý zveřejněny ještě tento měsíc. Android se chystá také na netbooky od Aceru, který se zřejmě stane prvním velkým výrobcem počítačů, jenž Android nasadí do své nabídky. Acer však zároveň dementoval zprávy, že by to snad mělo znamenat konec jeho zájmu o nasazování MS Windows na netbooky. (Androinica, eWeek, Reuters)

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).