Hlavní navigace

Anonymous opravdu mohou být za útokem na Sony

9. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Členové aktivistické skupiny hackerů zvané Anonymous skutečně mohou být za dubnovými útoky na Sony, respektive na služby PlayStation Network a Qriocity. Listu Financial Times to přiznali dva z veteránů v této skupině. Anonymous chtěli nachytat Sony v nedbalkách a zkomplikovat firmě život zásahem do běžného fungování jejích služeb. Je prý ale možné, že někdo šel nad rámec domluveného útoku.

Členové aktivistické skupiny hackerů zvané Anonymous skutečně mohou být za dubnovými útoky na Sony, respektive na služby PlayStation Network a Qriocity. Listu Financial Times to přiznali dva z veteránů v této skupině. Anonymous chtěli nachytat Sony v nedbalkách a zkomplikovat firmě život zásahem do běžného fungování jejích služeb. Je prý ale možné, že někdo šel nad rámec domluveného útoku.

Výsledkem by pak bylo odcizení osobních informací o desítkách milionů uživatelů a také stále nejistý únik údajů o platebních kartách. Skupina Anonymous se oficiálně od útoků distancovala, přestože Sony tvrdí, že jí skupina nechala po vlámání do systémů svůj podpis. Pokud skutečně byl za odcizením údajů někdo z Anonymous, skupina kontroverzních aktivistů by mohla přijít minimálně o některé sympatizanty z řad široké veřejnosti. Image posledních spravedlivých by byla rázem pryč.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).