Hlavní navigace

Apiary má na pažbě další investorský zářez. Získává 6,8 milionu dolarů

18. 8. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pražský technologický startup už od investorů posbíral celkem 8,4 milionu dolarů. Noví partneři jsou převážně ze zahraničí.

Tým Jakuba Nešetřila má za sebou akční dva roky, ale zároveň potvrzuje svou pozici na tuzemské scéně technologických startupů. Firma z pražského Node 5 se na financování dohodla se skupinou investorů. Kromě Flybridge a Baseline Ventures si svůj podíl trochu zvýšilo i pražské Credo Ventures. 

Už jsou to dva roky, co Apiary vypustilo svou první vývojářskou platformu. Teď firma dostává do rukou zdroje, které ji mohou posunout dál. Kromě investice Apiary ohlásilo i novou testovací službu, která umožňuje vývojářům sledovat neustále změny. 

cif 24 - early cena - média

Pro Credo Ventures jde tento týden už o druhou investici, na které se podílí. Kromě navýšení podílu v Apiary dnes oznámil vstup investorů i další startup, který si prošel smíchovským Node5 – TeskaLabs

„Většinou se snažíme koinvestovat s nějakými partnery a celkem nám to vychází. Docela nám to šlape třeba v Comprimatu s Y Softem, kdy my pomáháme s nabíráním lidí a Y Soft zase s technologií. Jinak ale jsme schopni investovat od padesáti tisíc eur do šesti milionů eur. Jsme tak schopni investovat do startupů i v pozdějších kolech financování a nemuseli jsme se spoléhat na externí partnery,“ říká partner Credo Ventures Andrej Kiska v rozhovoru pro Lupa.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).