Hlavní navigace

Nejbližší „Apple Event“ potvrzen na 22. října. Čekají se nové iPady i MacBooky

16. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Příští úterý Apple patrně představí iPad 5 i iPad 2 mini, dalé nové MacBooky Pro s Intelem „Haswell“, a uveden má být také OS X Mavericks.

Vršek pozvánky

Společnost Apple rozeslala vybraným médiím oficiální pozvánky na setkání, které se uskuteční 22. října v již mnohokráte osvědčeném Yerba Buena Center, v San Franciscu, od deseti dopoledne místního času. (Na internet bude setkání nejspíše přenášeno zde.)

Všeobecně se očekává, že Apple představí nový iPad 5, a doufá se také v iPad 2 mini, o kterém však kolovaly dohady, že možná nebude hotov včas.

iPad 5 má být tenčí a lehčí a vzhledově se má podobat iPadu mini. Pohánět jej bude 64bitový obvod A7. Získá také lepší kameru. Někteří se dohadují o tom, že iPad 5 bude vybaven čtečkou otisku prstu, podobně jako iPhone 5S.

Říká se, že rovněž iPad 2 mini by měl získat displej „sítnicového“ rozlišení, ale že jsou potíže s výrobou a že bude těchto modelů možná nedostatek. Nelze vyloučit, že od toho Apple raději ještě ustoupí. Jinak by měl uvnitř iPadu 2 mini být také A7. O čtečce otisku prstu není jasno.

Microsoft asi zamrzí, že právě 22. října se má na americkém trhu začít prodávat jeho tablet Surface 2.

ebf - partner 1

Dále Apple pravděpodobně uvede také novou řadu MacBooků Pro, vybavenou Intelem „Haswell“ — ten jim podstatně prodlouží výdrž na baterie. Ohlášen bude nejspíše i nový Mac Pro, a dojde zřejmě i na uvedení také OS X Mavericks.

Zdroje: Redmond Pie, All Things D

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).