Hlavní navigace

Apple našel společnou řeč s hudebními vydavateli

20. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Apple se dohodl s hudebním vydavatelstvím EMI Music na spolupráci v rámci cloudové služby pro poslech hudby, kterou populární výrobce elektroniky chystá. Informaci přinesl server CNET News, podle něhož by již příští týden mohla být uzavřena dohoda s Universal Music a Sony Music. Již dříve se Apple domluvil na spolupráci s Warner Music.

Apple se dohodl s hudebním vydavatelstvím EMI Music na spolupráci v rámci cloudové služby pro poslech hudby, kterou populární výrobce elektroniky chystá. Informaci přinesl server CNET News, podle něhož by již příští týden mohla být uzavřena dohoda s Universal Music a Sony Music. Již dříve se Apple domluvil na spolupráci s Warner Music.

Apple chce spustit službu umožňující poslech hudby z cloudu prostřednictvím Internetu. Po technické stránce by ji měl mít již několik týdnů hotovou. Na rozdíl od konkurenčních společnosti Amazon a Google však nechtěl jít proti hudebním vydavatelstvím a spouštět službu bez licenčních dohod, které ji stoprocentně právně posvětí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).