Hlavní navigace

Apple přichází s předplatným pro aplikace z App Store

17. 2. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Apple představil systém předplatného, který budou moci využít vydavatelé ve svých aplikacích distribuovaných přes App Store. Vzniká tak účinný nástroj, jak si uživatelé mohou předplácet za obsah. Na výběr bude dle potřeby týdenní, měsíční, dvouměsíční, čtvrtletní, pololetní nebo roční předplatné. Podle jeho zvolené délky pak bude uživatelům naúčtován relevantní poplatek. Přehled využívaného předplatného naleznou u svých uživatelských účtů, kde si budou moci nastavit i automatické obnovování…

Apple představil systém předplatného, který budou moci využít vydavatelé ve svých aplikacích distribuovaných přes App Store. Vzniká tak účinný nástroj, jak si uživatelé mohou předplácet za obsah. Na výběr bude dle potřeby týdenní, měsíční, dvouměsíční, čtvrtletní, pololetní nebo roční předplatné. Podle jeho zvolené délky pak bude uživatelům naúčtován relevantní poplatek. Přehled využívaného předplatného naleznou u svých uživatelských účtů, kde si budou moci nastavit i automatické obnovování předplatného.

ebf - partner 1

A jak je to z provizí pro Apple? Pokud společnost Apple získá nového předplatitele aplikace, získá 30procentní podíl. Pokud stávajícího nebo nového předplatitele získá vydavatel, ponechá si vydavatel 100 procent a společnost Apple nezíská nic, řekl Steve Jobs, generální ředitel společnosti Apple  Požadujeme pouze toto: Když vydavatel učiní nabídku předplatného mimo aplikaci, měla by být stejná (nebo lepší) nabídka učiněna uvnitř aplikace, aby se zákazníci mohli snadno jedním kliknutím přihlásit k odběru přímo v aplikaci, dodal šéf Applu. 

Zdroj: tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).