Hlavní navigace

Apple prošetří, jak to bylo s údajnými výbuchy iPhonů

19. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Apple zkoumá zprávy z evropských médií popisující případy výbuchu baterií mobilních telefonů iPhone. Takové zprávy jsou mediálně vděčné a čas od času se objeví prakticky o mobilech všech značek. Velmi často je příčinou výbuchu špatné zacházení, ojedinělé selhání hardwaru nebo se nakonec ukáže, že se zpráva nezakládala na pravdě. Apple každopádně informacím o možných problémech věnuje pozornost a chce získat k prozkoumání konkrétní telefony, o kterých se v posledních dnech psalo. Jde třeba o…

Apple zkoumá zprávy z evropských médií popisující případy výbuchu baterií mobilních telefonů iPhone. Takové zprávy jsou mediálně vděčné a čas od času se objeví prakticky o mobilech všech značek. Velmi často je příčinou výbuchu špatné zacházení, ojedinělé selhání hardwaru nebo se nakonec ukáže, že se zpráva nezakládala na pravdě. Apple každopádně informacím o možných problémech věnuje pozornost a chce získat k prozkoumání konkrétní telefony, o kterých se v posledních dnech psalo. Jde třeba o mobil mladíka z Francie, který tvrdí že byl lehce zraněn výbuchem svého iPhonu. Jeho přístroj prý začal nejdříve vydávat syčivý zvuk a pak se rozpadl.

Situaci monitoruje i Evropská komise, se kterou je Apple v kontaktu. Mluvčí komise Helen Kearns ale uklidňuje, že zatím vše nasvědčuje teorii o izolovaných ojedinělých incidentech. Nemělo by se prý jednat o plošný problém. Apple nyní čeká až se údajně defektní mobily od jednotlivých zákazníků dostanou do laboratoří k bližšímu průzkumu. Do dokončení prošetření se už více nechce k tématu vyjadřovat. (Yahoo Tech)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).