Hlavní navigace

Apple proti internetovým novinářům u soudu neuspěl

31. 5. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Před časem se na internetových magazínech PowerPage a AppleInsider objevily informace o v té době ještě tajných novinkách z dílny společnosti Apple, která pak chtěla znát místo úniku informací a vyžadovala od internetových novinářů vyzrazení zdroje. Ti však Apple odmítli a celý spor skončil u soudu. Odvolací soud v San Jose definitivně rozhodl, že internetoví novináři mají v USA stejná práva jako běžní novináři a nemusí své zdroje prozradit, což je pro naše americké kolegy jistě velmi dobrá…

Před časem se na internetových magazínech PowerPage a AppleInsider objevily informace o v té době ještě tajných novinkách z dílny společnosti Apple, která pak chtěla znát místo úniku informací a vyžadovala od internetových novinářů vyzrazení zdroje. Ti však Apple odmítli a celý spor skončil u soudu. Odvolací soud v San Jose definitivně rozhodl, že internetoví novináři mají v USA stejná práva jako běžní novináři a nemusí své zdroje prozradit, což je pro naše americké kolegy jistě velmi dobrá zpráva. (CD-R.CZ)

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).