Hlavní navigace

Apple publikoval čtvrtletní výsledky a překvapil všechny

20. 7. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Finanční výsledky za třetí fiskální kvartál publikoval včera Apple. Celkem 68% všech tržeb Apple mají na světdomí iPhone a iPady, na samotné iPhone připadá téměř polovina všech tržeb, 46,6%. Počítače – jak desktopové, tak notebooky, dělají „jen“ 18%. Čistý zisk Apple představoval 7,3 miliardy dolarů, tržby se zvýšily o 82 % na 28,6 miliard dolarů mezi kvartály, významně více, než byla očekávání analytiků. 

Finanční výsledky za třetí fiskální kvartál publikoval včera Apple. Celkem 68% všech tržeb Apple mají na světdomí iPhone a iPady, na samotné iPhone připadá téměř polovina všech tržeb, 46,6%. Počítače – jak desktopové, tak notebooky, dělají „jen“ 18%.

Čistý zisk Apple představoval 7,3 miliardy dolarů, tržby se zvýšily o 82 % na 28,6 miliard dolarů mezi kvartály, významně více, než byla očekávání analytiků. 

Na obrázku je přehled výsledků pro jednotlivé produktové řady a regiony:

Výsledky Apple 3Q-2011

Apple také uvedl, že celkem prodal 29 milionů tabletů, za čtvrtletí pak 9,25v milionů. Telefonů iPhone se prodalo 20,34 milionů, počítalo se o 10–15% méně.

CIF24

Tržní cena Apple se nyní pohybuje na úrovni 370 miliard dolarů, kurz akcií překonal historické maximum 405 dolarů za akcii. Trh přijal výsledky velmi positivně.

Apple také oznámil, že ve středu začne prodávat operační systém Mac OS X 10.7 Lion pro osobní počítače Mac. Prodej počítačů stoupl o 14%, což je nejslabší růst za poslední dva roky, je to ale také z části proto, že s uvedením inovací Apple čeká na vydání nové verze systému Lion.

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).