Hlavní navigace

Apple si patentoval zablokování kamery v místech, kde se nesmí fotit

4. 7. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: vectorguy / Depositphotos.com
Na jednu stranu je to zábavný patent, ale také ukázka toho, co se na nás chystá. Software bude rozhodovat o tom, co smíme fotit či natáčet.

Apple si podal patent, který umožní zamezit focení či natáčení. Bude k tomu stačit infračervený signál, který telefonu (či jakémukoliv zařízení vybavenému kamerou) sdělí, že v daném místě je zakázáno natáčet či fotografovat.

Přítomnost infračerveného aktivátoru, ale i samotný patent naznačují, že zákaz bude prostorově omezený. Tedy například znemožní natáčet v kině film a zamezí tak vzniku oněch příšerných kinoripů. Ale stejně tak může něco takového být použito na koncertech a jakýchkoli akcích.

Uživatelé budou moci natáčet a fotit cokoliv, s výjimkou předem určeného místa a dění. Součást patentu je navíc přenos informací signálem do telefonu, kde Apple uvádí jako příklad využití v muzeu – při focení předmětu budete moci získat informace o předmětu focení. A samozřejmě, případně vám to také onen předmět znemožní vyfotit.

Zdroj: Apple Wins a Patent for an Infrared Camera System that Originally Caused Some Controversy

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).