Hlavní navigace

Německá veřejnoprávní ARD si vyzkoušela HD vysílání

10. 9. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
10. 9. 2007

Německý veletrh IFA překvapil mnoha technologickými novinkami. Televizní program EinsFestival provozovaný německou veřejnoprávní televizí ARD si například vyzkoušel vysílání v HD kvalitě. EinsFestival je k dispozici s balíkem ARD Digital. Při testování vysílal zhruba 100 hodin ve vysokém rozlišení obrazu. Pravidelné vysílání v tomto formátu chce ARD spustit až v roce 2010.

Na veletrhu se prezentovala rovněž další německá veřejnoprávní televize ZDF, která přichází již s tradičními digitálními programy ZDFinfokanal, ZDFtheaterkanal a ZDFdokukanal. Součásti veletrhu byla i maličká oslava na počest desátého výročí společného projektu ZDF a ARD – parlamentní televize Phoenix.

S novinkou přišla i Deutsche Welle, která na svých internetových stránkách nabízí program, který zobrazuje některé zpravodajství na internetu. Diskutovaným tématem byly i koncesionářské poplatky v Německu. O ty se stará centrála GEZ a archiv DRA. GEZ registruje 43 milionů rozhlasových přijmačů a o 6 milionů méně televizí.

WT100

Mimo jiné GEZ zavádí i velmi zajímavou kampaň, která má přimět diváky platit poplatky. Archiv DRA, který byl založen roku 1952, má na starosti uchovávání všech nahrávek a dokumentů, které patří k německé historii.

Zdroj: ČRo Digital

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).