Hlavní navigace

Názory k článku Aréna: dagmarhavlova.cz

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 5. 2001 20:47

    Honza (neregistrovaný)
    Neni proc se dovolavat na soudy. Pokud se cet v tisku tak vlastnik domeny dagmarhavlova.cz ma od jine dagmar havlove povoleni k provozovani erotiky na serveru. Takze vsem znama dagmar havlova ma smulu. Pred lety podobny problem mela Claudia Schiffer, jisty nemecky podnikatel si zalozil firmu Claudia Schiffer i kdyz s nemeckou topmodelkou to nemelo nic spolecneho, jen jmeno. Take mel povoleni od jine Claudie Schiffer a Claudia mela smulu a musela se s tim smirit. Obchod je obchod.
  • 25. 5. 2001 11:22

    Ing. Daniel Polák (neregistrovaný)
    Souhlas. Taky jsem si chtel zaregistrovat domenu polak.cz a jake bylo rozcarovani - podnika tam jiny pan Polak :-) Nebo nase firma NEMO - nazev a logo mame zaregistrovane, ale jen pro realitni cinnost. Na nemo.cz "sedi" firma prodavajici letenky, tudiz mame smulu. Pro informaci: za prevod domeny chteli 100.000,- Kč, slovy: jednostotisíckorunčeských. Tak jsme skoncili u domeny nemo-hk.cz a jsme v klidku. Zdravim Polak (ne ten na polak.cz :-)
  • 28. 5. 2001 0:53

    Zdeněk Polách (neregistrovaný)
    Oni se ale přece nejmenujou NEMO, ale NEMO & SELECTA... To shodou okolností vím, protože jsem přes ně zařizoval letenky do Ameriky :o) A chápu je, že se nechtějí vzdávat téhle pěkné, krátké domény.
  • 26. 5. 2001 9:12

    MK (neregistrovaný)
    ..DH se zrovna jmenuje i moje sestrenka, asi by se ted mohla proslavit, prijit k penezum a pomoci udrzet pri zivote celkem "slusne" stranky. :-) co myslite?
  • 25. 5. 2001 15:08

    J.Kastl (neregistrovaný)
    Přidělování domén musí mít určitá omezení. Není přece normální, že domény mohou být třeba sprostá slova. Předem ať se vyhlásí určitá pravidla. Podle mě je vše dáno pseudoliberálností správců, o nic se nestarat, za nic nezodpovídat, jen vybírat peníze.

    Dříve nebo později to bude muset stejně někdo zodpovědný nějak řešit. Třeba vláda rozhodne, koho pověří správou domény .cz . Lidé, kteří to dělají teď, se jí zmocnili svým iniciativním převodem z .cs na .cz vykládajíce to nějakou snahou o pořádek. Jako kdyby třeba v té době v Kanadě školy nepožívaly .edu .

    A doména dagmarhavlova je podle mě problém, o kterém se může psát, ale nikdo se neodváží poukázat na to, že doména ss-man.cz je přece také špatně. Schválně, jak myslíte, že by se správci zachovali k medializované doméně slava-ksc.cz ? To by snad už konečně věděli, že mají začít něco někde řešit!

  • 25. 5. 2001 15:59

    MK (neregistrovaný)
    Dobry den,
    pokusim se reagovat poporade:
    1. Myslim, ze je naprosto normalni, ze se mohou registrovat jakekoliv shluky pismen a cislic. Nevidim zadny duvod, proc by tomu tak nemelo byt. Na opacne strane barikady vidim hnuti Taliban v Afganistanu, ktere od zakazovani neislamske kultury dospelo k obrazo(socho)borectvi a oznacovani (nabozenskych mensin) mensin barvou odevu.
    2. Uprime receno si nemyslim, ze by vlada byla lepsim spravcem, nez je CZ.NIC. Napriklad na poslednim RIPE byl prezentovan model z Norska, kde je mistni registry operator vlastnen vladou (100%) a v unoru letosniho roku presel na obdobne liberalni model, jaky uplatnuje CZ.NIC.
    3. Pokud "temi" lidmi nazyvate sdruzeni CZ.NIC, tak se niceho nezmocnili a uz vubec ne v souvislosti s prevodem domeny .cs na .cz ... Uz jen z prozaickeho duvodu, ze CZ.NIC existuje od roku 1998, zatimco prevod domeny se delal nekdy v roce 1993. Souvislost s domenou .edu pro kanadske skoly nevidim - ale myslim, ze Vase skola muze zkusit pozadat o domenu .edu, uvidite sam, ze je to neprilis schudne.
    4. Nevidim nic zavadneho na tom, ze nekdo vlastni domenu jmenem ss-man.cz. Pokud je neco zavadneho na obsahu domeny, je to vec organu cinnych v trestnim rizeni, a v definitivni forme soudu. Pokud myslite, ze by melo vznikat dalsi cenzorske forum na domeny, ja si to rozhodne nemyslim. V tuto chvili na domenu slava-ksc.cz neni zaznam, ale nikdo nebrani tomu, aby byla zaregistrovana. Muzete to zkusit treba Vy.

    Uvedene nazory jsou nazory predsedy dozorci rady CZ.NIC, z.s.p.o.

  • 28. 5. 2001 17:02

    J.Kastl (neregistrovaný)
    Mě přece nemusíte psát "názory dozořčí rady". Ty já jsem již shrnul v heslu "pesudoliberalismus". Já jsem chtěl jenom uvést možný vývoj v problematice přidělování domén u nás. O co houževnatěji budete podle mě hájit svůj styl hlavně peníze a nic jiného nás nezajímá, o to dříve bude muset situaci začít řešit někdo jiný. Komu prostě není rady, tomu není pomoci.
    Již na podzim jsem poukazoval podle mě na zásadní mezery ve způsobu evidence plateb, což neodpovídá našim účetním zvyklostem. Teď mi pro změnu nikdo nevysvětlil, proč třeba někde není stanoveno, že se nemají registrovat sprostá slova. Místo toho plno řečí o cenzorském fóru. A když řeknu, že by vláda mohla časem někoho pověřit správou domény, tak zkreslující odpověď, že jako by to měl na starosti nějaký "státní podnik". Rovněž tak demagogie o tom, že jako nevíme, kdo že to přidělování domén si v roce 1993 na doméně .cz uzurpoval.
  • 30. 5. 2001 18:47

    MK (neregistrovaný)
    Dobry den,
    nejsem si jist, ze pojem "styl hlavne penize" presne vystihuje zpusob fungovani CZ.NICu, nicmene pravdepodobne se mi Vas nepodari presvedcit.

    Co se tyce Vaseho dotazu, muzete ho prosim zopakovat (citite-li potrebu, aby byl zodpovezen)?

    Pokud se tyce otazky "proc nekde neni stanoveno, ze se nemaji registrovat sprosta slova", odpovim jasne: "CZ.NIC se neciti zodpovednym za fakticky obsahovou cenzuru zadosti o domeny". Krome toho, ze je takovy princip v rozporu s netiketou, tak nevim o zadne ccTLD, ktera by podobne praktiky provozovala.

    Pokud se tyce posledniho problemu, muzete mi prosim napsat, kdo si podle Vaseho nazoru uzurpoval pridelovani domen - respektive, jak se provozovatel registry ccTLD .cz lisil od .cs? Ja jen vim, ze CZ.NIC to nebyl :-)

  • 28. 5. 2001 11:51

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    Pridelovani domen muze mit jista omezeni - ale specializovana pravidla nebo dokonce zakony maji opodstatneni vyhradne tam, kde ma domena nejakou specialni vlastnost takovou, ze vylucuje pouziti obecnych zakonu. Zakon na ochranu osobnosti a jine zakony vsak existuji a tak pokud se nektera osobnost citi dotcena, pokud registrovanim domeny dojde k sireni rasive ci tridni nenavisti, pokud registraci dojde k poskozeni necich prav - pak ma moznost se branit podle zakonu soucasnych.

    Nechapu jakou logikou jste dospel k tomu, ze tyto veci by nemel posuzovat soud, ale registrator - obzvlaste, kdyz ho vidite jako samozvaneho uzupatora moci (s cimz bych ja tak epolemizoval). Zadat po uzupatorovi moci, aby na sebe nabalil dalsi pravomoci je skutecne pomerne zvlastni.

    Dle meho nazoru domeny v ramci .cz patri Internetove komunite. To, ze provoz teto domeny je treba technicky zajistovat plyne ze samotne podstaty DNS - nekdo proste musi vest onu databazi, nekdo proste musi spravovat nameservery (to neco stoji, takze za to vybiura poplatky). Ale jakym pravem ma jeste nahrazovat soudy a o necem rozhodovat ? CZ.NIC nebude delat vubec nic, kdyz si nekdo zaregistruje domeny slava-ksc.cz, protoze se nedomniva, ze by mel v takovych pripadech uplnatnovat z titulu moci nad databazi nejakou silu - a stejne tak nezareaguje ani v pripade, ze si nekdo zaregistruje slava-ods.cz, slava-us.cz, slava-ss.cz ci slava-bohu-na-vysostech.cz a pripadny zasah ponecha soudum (a soudy kdyz chteji umeji predbeznym opatrenim rozhodovat dostatecne rychle) - a domnivam se, ze prave tak je to spravne.

    Uvedeny nazor je soukromym nazorem clena predstavenstva CZ.NIC.

  • 25. 5. 2001 21:25

    Petr Anderle (neregistrovaný)
    Viz článek na MF Dnes k celé kauze dagmarhavlova.cz -
    http://www.mfdnes.cz/mfnazory.asp?c=121mfnazory_8_3
  • 27. 5. 2001 21:56

    Johny (neregistrovaný)
    Argument, zaznívající z Hradu, že doména nesoucí název hradní paní ji v očích veřejnosti poškozuje, z nás ve skutečnosti dělá naprosté blbce a idioty. Nebo by někdo z Vás opravdu přišel na nápad, že to jsou její stránky?:-)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).