Hlavní navigace

Názory k článku Aréna: Registrace domén a CZ-NIC II.

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 2. 2001 8:10

    Tartar (neregistrovaný)
    Tak jak tu tak ctu jista vyjadreni jisteho pana predsedy predstavenstva, tedy jeho soukrome nazory, tak si pripadam jak na predvolbnim mitinku. Kecy a mlzeni. Zajimalo by mne, kolik mu to sype a jak se naklada se ziskanymi financnimi prostredky. Do zlepsovani systemu se evidentne prilis neinvestuje.
  • 28. 2. 2001 10:43

    Tartar (neregistrovaný)
    Uz toho mam plne zuby. Ing. Koza tu bude psat jak je vsechno v pohode, ale dva dny po sobe blbne whois.
    No vazne super.
    :-((((((((
  • 28. 2. 2001 11:20

    Jan Panoch (neregistrovaný)
    Dobry den!

    V nedavno zavedene konferenci (forum-l) probehlo upozorneni na jeden z clanku mandatni smlouvy mezi CZ.NICem a KPNQUESTem, ve kterem se rika, ze se K. zavazuje do 1 roku rozbehnout system s vice registratory. Na tento clanek mohou existovat 2 vyklady:

    a) je tim myslen soucasny stav, kdy muze vic subjektu komunikovat s registracnim automatem - pak je vse v poradku

    b) je tim myslen system, o kterem probihala a robiha debata ve forum-l, systemu, ktery navrhuje napr. Dan Lukes a kde jde, podobne jako u .com,.net,.org o system s vice sobe konkurujicimi registratory - pak tento bod smlouvy splnen neni a mne by zajimalo proc..

    Posilal jsem tento dotaz jak do konference, tak primo predsedovi predstavenstva (R.K.). V konferenci tento dotaz zapadl - budiz.. Predseda predstavenstva se ani neobtezoval odpovedet (coz nekdy dela - napr. sdelenim, ze mam poslat papirovy dopis na CZ.NIC..) na mail..

    Nevim zda plati a) nebo b).. Mohu se jen domnivat.. Vy take..
  • 28. 2. 2001 11:39

    Jan Žáček (neregistrovaný)
    ...velmi smíšené pocity. Systém má mnoho chyb, všichni o nich ví, ale nikdo radši nebude nic říkat a ono se to možná někdy spustí.

    Doménový byznys (64191 x 800 = 51.352.800 a to počítám pouze obnovovací poplatky pro zjednodušení) je už dost významný na to, aby se děl amatérsky. Kde je audit? Kde je dohled? Kde je zlepšení všech nedostatků systému? Každá firma s takovým významem se musí chovat trochu přívětivěji.

    Řešením je konkurence - bič na zkvalitnění služeb. Oni si uživatele vyberou, dovedou to u mobilů ze tří operátorů, budou to umět i z registrátorů.

    Ještě humorný postřeh na závěr. Všimněte si, že poslední odpovědi jsou v množném čísle, což o soukromém názoru moc nesvědčí nebo ano?

    My, Jan Žáček, velkovévoda Malešický a z boží vůle ředitel
  • 28. 2. 2001 13:00

    Dusan Bolek (neregistrovaný)
    Proc musi stat registrace domeny v .CZ TLD trojnasobek castky registrace v TLD .COM ?
  • 28. 2. 2001 13:17

    Tartar (neregistrovaný)
    Jednak je to trosku slozitejsi. Ceny registraci .COM jsou ruzne, ale zpravidla jde u CZ.NIC o dvojnasobek.

    A za druhe proto, ze domeny .COM neregistruje jenom jeden registrator. Ale to uz tady bylo receno nekolikrat.
  • 28. 2. 2001 22:04

    Martin Kopta (neregistrovaný)
    Mno, jde o to, ze ceska domena je proti COM vyjimecna. Za vyjimecne veci platite vyjimecne ceny.

    I v ramci domeny COM se mutete setkat s tim, ze se bezne prodava za 13 USD (na dva roky), coz je priblizne cena dobreho cedecka, ale asijske COM domeny se prodavaly ani ne za 9 USD (na dva roky) a diakriticke domeny se naopak prodavaji za 60 USD (na dva roky), takze mne 40 USD za registraci (na rok a 20 USD za prodloutzeni) neprijde jako predrazene.

    Kdyz to porovnate s 3000 Kc za registraci obchodni znamky ... a domenu vam nikdo nezneuzije.
  • 28. 2. 2001 20:00

    MK (neregistrovaný)
    ... jeden z duvodu, proc jdou zmeny tak pomalu, je to, ze vsechny dulezite kroky jsou s Uradem na Ochranu Hospodarske Souteze konzultovany ...
  • 2. 3. 2001 1:21

    Petr (neregistrovaný)
    SIMON, ONE.CZ, GLOBE....NEBO KDOKOLI JINÝ - JE TO JEDNO. Kdysi jsem si u pana Jakuba Ditricha objednal registraci domény o odvou písmenech a dále registraci domény obecného významu - domény mi pan Ditrich nezaregistroval, zato je během několika dní zaregistroval pro sebe. Na dotaz jak je to možné odpověděl, že je blokuje proti případnému zneužití. Tímto způsobem si pan Ditrich díky mé neznalosti pomohl. Sám tehdy brojil proti spekulacím a proto asi nedávno bezúplatně převedl doménu sex.cz a stále blokuje domény typu pivo.cz atp. Brojení proti doménovým spekulantům a zde vymýšlená ptavidla jsou nesmysl, který je v rozporu s právními normami a ústavou ČR. Spekulace není trestná, tržní hospodářství mi dává tedy právo nakoupit třeba 1000 domén a se ziskem je prodat a pokud mi v tom někdo bude bránit, dopouští se trestného činu. NEHÁJÍM SIMONA, ONE.CZ, DITRICHA ANI JINÉ SPEKULANTY-ale oni opravdu nedělají nic protizákonného a zdejší polemika zavání postsocialismem. Jinou věcí je system nicu, obrana proti skriptům atd - tady je co zlepšovat, ale nikdo nemůže přece nikomu bránit něco vlastnit. A pokud někdo přišel o doménu, nebylo to kvůli tomu, že by mu ji někdo "ukradl" pomocí scriptu, ale bylo to proto, že dotyčný doménu NEZAPLATIL. Povolit registraci jen těm kdo mají IČO??? - a co nepodnikající student, navíc nezletilý, který chce doménu odpovídající jeho jménu či koníčku??? Neplnoletý člověk má stejné právo ke koupi domény jako rohlíku a nikdo nechce jeho RČ - ostatně jej dle novému zákonu nebude smět požadovat ani Nic.cz Komise, aukce atd, které by o tom měly rozhodovat???? - DALEKO VĚTŠÍ PROSTOR PRO SPEKULACE A ÚPLATKY, DALEKO VĚTŠÍ PROSTOR PRO TY, KTEŘÍ MAJÍ VÍC PENĚZ NEŽ TI DRUZÍ. Osobně si vážím D.Lukeše, ale DIKTOVAT TĚM, KTEŘÍ DOMÉNY ZAPLATILI JEN PROTO, ŽE JICH MAJÍ 100, 1000??? Tedy o ně L.Šorm (Kam na Pardubicku), One.cz, J.Ditrich a spol přijdou se zpětnou platností??? NENÍ TAK TROCHU TATO KAMPAN - A OPAKUJI NEHÁJÍM P.SIMONA - NENÍ VEDENA TAK TROCHU ZÁVISTÍ ŽE MÁ NĚKDO VÍC NEBO ŽE NĚKDO VYUŽÍVÁ MOŽNOSTÍ A SVÉHO UMU VÍC NEŽ TEN DRUHÝ???? Nebo chcete stejným způsobem selektovat a omezovat držení mercedesů či vil???? Myslím, že jedinou věcí, který by se dala a měla udělat je ZKVALITNĚNÍ SLUŽEB A DÁNÍ PROSTORU KONKURENCI. A SIMON????-JE VÍC LIDÍ SUBJEKTŮ POUŽÍVAJÍCÍ SCRIPTY, SNAD DENNĚ JEDEN PŘIBUDE, SIMON DOMÉNY ZÍSKÁVÁ I ZTRÁCÍ, TAK JAKO KDOKOLI JINÝ COKOLI JINÉHO.
    OSTATNĚ, JAKÝ JE ROZDÍL MEZI TELECOMEM, NICem A LIDMI TYPU SIMONA???? VELKÝ !!!! - SIMON MÁ KONKURENCI A VYHRAJE TEN LEPŠÍ . NIC A TELECOMU KONKURENCI JEŠTĚ BOHUŽEL NEMAJÍ.
    A JINAK, SIMON JE JEN STUDENT EKONOMKY, KTERÝ JE NASTRČEN JINÝM SUBJEKTEM - ONE.CZ SCRIPTUJE NAPROSTO VEŘEJNĚ A VĚTŠINU DOMÉN NEPLATÍ A NIKDO SE NAD TÍM NEPOZASTAVUJE - NEMÁ KAMPAN PROTI SIMONOVI NÁHODOU ODVÉST POZORNOST PRÁVĚ OD FIREM JAKO JE ONE.CZ????? TAKÉ VĚTŠINOU NEPLATÍ ZA DOMÉNY ZAREGISTROVANÉ POMOCÍ SCRIPTU A POKUD NĚKDY ZAPLATÍ - TAK AŽ VE CHVÍLI KDY DOMÉNU PRODÁ SE ZISKEM NĚKOMU JINÉMU.............................
  • 2. 3. 2001 8:17

    Petr Klimovic (neregistrovaný)
    UZ tu o tom byl clanek od Zajicka kdysi na lupe. Prostor domenovych jmen je tzv. spolecny statek. Je to neco, co ma omezenou velikost a patri to vsem. Pokud se k tomu budou vsichni chovat slusne, muzeme z toho mit uzitek vsichni. Pokud se nekdo rozhodne, ze kdyz je to vsech urve z toho, co se da, znici to a prodelaji na tom vsichni. Kdyby svet mel fungovat jen podle papirovych zakonu, tak se tu vsichni zblaznime.
  • 2. 3. 2001 9:05

    ja (neregistrovaný)
    Predpokladejme, ze by to bylo technicky mozne. Nevim jak by autor prispevku reagoval kdyby Simon registroval vsechny domeny ktere maji maximalne deset znaku.

    A srovnavat domeny s Mercedesem je blbost: Muzu dostal jeden Mercedes na vyzkouseni a pak ho vratim nebo zaplatim. Ale nikdo mi neda 100 Mercedesu bez zaplaceni s tim, ze az vyprsi doba tastu, tak si je pujcim znova.
  • 2. 3. 2001 17:20

    Jakub Ditrich (neregistrovaný)
    Prosim nervozního pana "224466@email.cz" at uvede nazev domeny, kterou "jsem zi zaregistroval na sebe".

    Prohlasuji, ze jsem v zivote nevastnil a nevlastnim dvoupismenou .CZ domenu. Pokud si takovou na DOMENY.CZ kdokoli objednal, tak byla registrovana na jeho subject, nikoli na me, nebo na Globe Internet.

    Ze Te "224466@email.cz" huba neboli !

    Jakub Ditrich
  • 2. 3. 2001 19:14

    Petr (neregistrovaný)
    Velevážený pane Ditrichu, tehdy šlo o doménu tuším mp.cz, ale ve chvíli, kdy jsem chtěl registrovat doménu obdobnou domene pivo.cz a sex.cz a ostatnim domenam ktere blokujete jiz 4 roky podobnou, byla tato domena v prohlizeci (tehdy ripe.net ) volna k registraci. Protoze jsem tehdy neumel registrovat primo pres ripe, rozhodl jsem se zaregistrovat domenu pres vas. Prestoze mi tehdy vas system vykazal, ze je domena volna nebyla zaregistrovana v muj prospech ale ve vas. V te dobe (i dnes) bylo vseobecne znamo, ze vyhodnocujete dotazy na to zda je domena volna a pokud se vam, libila, obsadil jste ji. To, ze jste nedavno prodal domenu sex.cz zrejme pro vysi nabidky za tuto domenu a pravdepodobne i proto, aby vam drzeni teto domeny nekazilo tzv. moralni profil vam vazeny pane mravokarce Jakube Ditrichu nepomuze. Kazdy kdo se nejaky cas pohybuje po ceskem internetu vi co jste zac, radite se mezi spekulanty a scriptare typu Simona, One.cz, Šorma a spol, jen se schovavate za radoby seriozni firmu. To, ze si uctujete sluzby, ktere vetsina serioznich provideru poskytuje zdarma a na rozdil od vas s kvalitnejsim servisem radeji ponechavam bez komentare. O domenu mp.cz jsem davno ztratil zajem a o vase sluzby rovnez. Nemam rad nepoctivce a podvodniky vazeny pane.
    vas Petr 224466
  • 2. 3. 2001 23:43

    Jan Panoch (neregistrovaný)
    Prestoze jsem jiz ztratil iluze o ucinnosti vecnych argumentu v podobnych diskusich, pokusim se jeste jednou:

    - domenu mp.cz nebylo mozne zaregistrovat nikdy - jedna se o kolizi s jednou z TLD (Top Level Domains), kterou CZ.NIC ve svych pravidlech nepripousti. Seznam TLD je napr. na http://www.norid.no/domreg.html#m

    - domeny pivo.cz a sex.cz - nelze bohuzel vysledovat zadost v nasem registracnim systemu, ktery zacal fungovat az v prosinci roku 1997. Uvedene domeny byly registrovany 1.11.1997 - podle meho to bylo na zacatku uvolneni, puvodne velmi restriktivnich, podminek registrace pod TLD .cz. Pochybuji, ze jsme v teto dobe jiz prijimali pozadavky na registraci od jinych subjektu. Registrovali jsme v te dobe vice domen pro budouci pouziti - nektere byly skutecne pouzity, jine prodany, dalsi opusteny.. Takovych domen byly radove desitky..

    - pri poskytovani sluzeb jako je http://domeny.cz se vzdy hovori o nepoctivosti poskytovatelu, nekdy snad i opravnene.. Uvedomte si, ale ze: a) vas nikdo nenuti tuto sluzbu (nebo nejakou konkurencni) pouzivat b) kazdy zodpovedny poskytovatel takove sluzby nic takoveho neudela - kdyby to udelal, tak naprosto ztrati duveryhodnost ktera je nezbytnou podminkou fungovani sluzby..

    - od chvile, kdy poskytujeme sluzbu expresni registrace (stejne jako mnoho dalsich) se jedna o naprosto automaticky proces do ktereho nikdo nezasahuje a jehoz fungovani ma samozrejme zakaznik moznost detailne sledovat - zadny predvyber "zajimavych" domen neni tedy mozny..

    - domena sex.cz byla drzena od 1.11.1997 a byla koncem minuleho roku prodana - rozhodli jsme se, ze na ni nechceme provozovat vlastni projekt (ze se to skutecne neshoduje s filosofii firmy) a nechteli jsme ji nadale drzet..

    - jestlize opravdu kazdy na ceskem internetu vi, co jsme zac, je to lepsi nez bych ocekaval.. investujeme sice samozrejme neco do reklamy, ale takovy uspech bych necekal :-)

    - budeme-li definovat spekulanta jako nekoho, kdo ma v drzeni alespon jednu domenu na niz zatim neprovozuje ji odpovidajici projekt - pak jsme skutecne spekulanti - s tim se neda nic delat.. K zamysleni doporucuji, ze domena nejsou pouze www stranky..

    - jsme i "scriptari" - registracni sluzbou http://domeny.cz proslo od jejiho vzniku v roce 1997 pres 12000 .cz domen - prave diky scriptum mohla vubec vzniknout a rozvijet se az do dnesni podoby

    - svatosvate slibuji, ze budu premyslet o jeste vetsim zlevneni nasi registracni sluzby - uz ted stoji bud 0,- Kc (expres registrace) nebo -1600,- Kc (minus 1600 - spolu s rocni objednavkou hostingu).. Bude to tezke, ale treba jeste na neco prijdu.. Mozna bychom ke kazde registraci mohli zakaznikovi davat hodinky s vodotryskem, kdovi..

    - jeste k cenam - sluzby hostingu i registrace domen lze samozrejme ziskat i u vetsiny provideru (ISP - Internet Service provider - spise ve smyslu poskytovatel pripojeni) - za ruznou cenu - od zdarma do nekolik tisic za mesic a sluzbu.. Preste, nebo snad prave proto, existuje paralelne i rada poskytovatelu sluzeb (opet ISP - ale ted skutecne jako poskytovatele sluzeb internetu) - hostingu, registrace - existuji pravdepodobne proto, ze umi poskytnout lepsi sluzby nebo lepsi podporu nez normalni ISP, kteri prece nabizeji totez.. Jinak nevim, proc vlastne existuji a prosperuji sluzby jako domeny.cz, servery.cz, czechia.com, explorer.cz apod.

    - nepoctivce a podvodniky nemam rad take. Bohuzel pomluvy se tezko vyvraceji slovy.. Snad za nas tedy bude "mluvit" nase prace a kvalita nasich sluzeb..

    Bye

    Jan Panoch
    CTO Globe
  • 2. 3. 2001 7:56

    Milan Berka (neregistrovaný)
    Je věcí správce domény CZ koho pověří technickým provozem,
    či prodejem registrací. Systém asi nemůže být tak špatný,
    když od počátku domény CZ do předloňska bylo registrováno
    40 000 domén ( ZADARMO ) a za poslední rok je jich 70 000 a
    za peníze...

    Velikost poplatku je relativní - bylo by více domén,
    kdyby byly levnější ? Jde nám o to, aby bylo více domén?
    Možná spekulativních a nefunkčních? Toto všechno jsou dost
    složité otázky a není na ně jednoduché odpovědět.

    Z diskuse bych soudil, že řadě lidí nejde ani tak o princip,
    pravdu a správnost jako o koryta, prašule apod. Je mi z toho
    poněkud smutno a je mi některých upřimně líto. Tady trh nic nevyřeší, spíše naopak, svinstva přibude...

    Možná by bylo pěkné, kdyby se objevily přesné návrhy jak
    systém změnit nebo zlepšit a proč - místo tohoto tlachání...

  • 2. 3. 2001 11:06

    Tartar (neregistrovaný)
    Nejak nechapu, kde jste prisel na to, ze techto 40000 domen je zadarmo. Jiz lonsky rok se museli domeny platit. A predloni se uz platilo na rok 2000. Nemyslim si, ze by pocet domeny byl zavisly na kvalite registracniho systemu.
    Ono to zas tak hrozne tezke neni, spravovat system DNS.
    Me staci zhruba vedet kolik lidi to dela u CZ.NICu.

    Samozrejme uznavam, ze vzdycky jde hlavne o penize.
    Proto jsem se zeptal, kolik z toho asi mam pan Ing.Koza.
    Protoze, pokud je CZ.NIC neziskova organizace, tak myslim, ze by nemel byt problem presne zverejnit kam jdou penize za domeny. Na to, jake jsou prijmy, je ten system velmi spatny.
  • 4. 3. 2001 23:11

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    1.9.1999 - tedy v den, od ktereho se v podstate zacalo za domeny platit existovalo neco pres 30000 domen - nebo o neco mene nez 40000.
  • 2. 3. 2001 11:33

    Bonbon (neregistrovaný)
    Ha ha ha. Pokud clovek da nejaky navrh tak mu odpovi - ze se nad tim zamysli a nic. Podle mne je v KPNQwest banda ignorantu, kteri neumeji a nechteji priblizit registraci domeny "obycejnym" lidem. Treba by stacilo vyresit nejak autentizaci a autorizaci - aby clovek nemusel jak debil stale zasilat faxem podepsane dokumenty!!! Nevim kolik KPNQuest dostava od CZ.NICu za spravu, ale mohli by se vice snazit!
  • 4. 3. 2001 23:43

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    Registrace domeny u CZ.NIC neni urcena "obycejnym" lidem ale pouze lidem s dostatecnymi technickymi znalostmi a dalsimi splnenymi predpoklady pro registraci a drzeni domeny. Pro "obycejne lidi" bylo udelano to, ze jim domenu muze zaregistrovat nekdo jiny (technicky spravce), ktery potrebne znalosti a predpoklady ma.

    Drzeni domeny stale vyzaduje urcite schopnosti - kdyby nic jineho, tak schopnost vytvorit a provozovat nameservery. Schopnost poslat webem predpripraveny dopis registracnimu automatu a v nekterych pripadech zaslat fax ci dopis je v porovnani s tim dost jednoducha dovednost ...

  • 2. 3. 2001 17:10

    Petr (neregistrovaný)
    Jak je videt, P.Simon utrpel v poslednich dnech citelne ztraty. Nestalo se tak ale zlepsenim sluzeb ci protiopatrenim NIC.CZ, ale pravdepodobne diky "zkvalitneni" systemu ostatnich scriptaru. Vcera a dnes prisel Simon o vetsinu svych domen diky subjektum, zustavajicim chybne ponekud ve stinu pana Simona. Kdo tedy porazil Simona?????:
    ONE.CZ -firma, ktera pred dvema lety sla s dobou ale za posledni 2roky toho moc nepredvedla ani ve sluzbach, ani v urovni svych prezentacnich stranek. A tak se panove Eigel a Crhonek z Blanska posledni rok venuji radeji spekulacim s domenami misto kvalitni praci.
    ing.Martin SOJDR ze Sumic si hraje na svych strankach na odbornika a radi potencionalnim klientum, jak nenaletet neodbornikum a spekulantum. Prave proto ma asi radeji zaregistrovanu domenu sojdr.com - vyjde levneji, ostatne, ani pan Sojdr domeny neplati
    baracuda - novy subjekt na domenovem trhu ma zatim jen 4 domeny a casem uvidime, zda jde o nahodu, kdy P.Simonovi zaregistrovala 4 domeny (zrejme nechali P.Simona na VSE po skole).
    P.Simon - kontakt na P.Simona je znam - adresa, telefon, skola i to, ze ke svym skriptum vyuziva firmu EOL a jeji Explorer. I prezentacni stranky EOL rikaji, ze jde o jednu ze spickovych designerskych a hostingovych firem - prilis to ale nekoresponduje se scriptarem Simonem.Explorer spravuje vice jak 100 Simonovych domen, dalsi Simonovi domeny zpravuje ZONER CZECHIA. Jinak podle poslednich zprav panu Simonovi hrozi vylouceni ze skoly prave diky jeho cinnosti. Pro jistotu a na rozdil od ONE.CZ a ing Sojdra se P.Simon ani neobtezuje s firemni strankou, navic, pokud projevite zajem o nekterou z jeho domen, neodpovi, protoze email je nefunkcni. I tato skutecnost jasne ukazuje na to, ze Simon je nastrcena osoba. Faktem ovsem zustava, ze pokud si nekdo hraje na profesionalni internetovou firmu, jako napr. ONE.CZ a ing Sojdr - tak mu vse vychazi, u nic.cz registruje pomoci scriptu bezproblemove a nikdo se o tyto firmy nezajima. Mozna ze tyto firmy maji sve vazby i na nic. Udalosti poslednich dnu jen potvrzuji, ze spekulace s domenami a konkurencni boj spekulantu graduje. OVSEM EKONOMIKA TOHOTO STATU PRILIS NENASVEDCUJE TOMU, ZE BY BYLY TYTO DOMENY ZOBCHODOVATELNE ZA NEJAKE VYSSI CENY. Je tedy otazkou, kdo a proc se schovava za Simona a kdo a proc rozjel kampan proti nemu - vzdyt Simon neni o nic horsi, nez One nebo Sojdr, navic One a Sojdr nemeni vlastniky jako Simon, takze sve scripty maji pravdepodobne dobre osetreny ve vztahu k systemu Nicu...........

  • 4. 3. 2001 11:24

    Jiri Orsag (neregistrovaný)
    Simon urcite neni o nic horsi nez jini spekulanti. Po technicke strance je lepsi, protoze o tom co dela premysli a nechova se jako uplny idiot, ktery zacne mesic pred uvolnenim domeny posilat pozadavky v 10ti vterinovych intervalech. Proto byl take uspesnejsi a dozral vic lidi, kterym zkomplikoval zivot, kdyz zapomneli zaplatit. Zkomplikoval zivot i jinym spekulantum, kteri najednou zacali ve velkem prichazet o blokovane domeny. Na problem se spekulanty jsme upozornovali uz loni v lete, kdy spekulantem c.1 byla spolecnost Pacifica s.r.o., ktera v obdobi nejvetsi slavy mela 3364 domen. O vsechny blokovane a neplacene domeny prisla predevsim zasluhou pana Simona. Tusim zhruba pred 14 dny se zacali objevovat dalsi spekulanti. Prvni z nich byla spolecnost Senator M+M (SENATOR) a pak nektere dalsi subjekty pouzivajici velmi podobne skriptovani. Zpusob skriptovani je amatersky a devastujici zdroje registracniho systemu. Jen za vcerejsi pomerne klidny den tyto skupiny spekulantu vyprodukovali asi 7000 mailu, coz je asi 60% celkoveho provozu. Tyto utoky soustredene pouze do urcitych casti dne nas vedly k technickym opatrenim, tak aby zustal zachovan rozumny pomer mezi timto provozem nekolika spekulantu a zbytkem uzivatelu. To muze byt i duvod, ze dochazi k vykyvum v poctu domen u jednotlivych spekulantu.
    Jeste jednu poznamku. Je treba rozlisovat situaci, kdy spekulant domenu pouze bez zaplaceni blokuje a situaci, kdy ma nekdo zaregistrovan a zaplacen urcity, treba vysoky pocet domen. Pokud si nekdo zaregistruje a zaplati 100 nebo vic domen, je to ciste jeho obchod a neni jakykoliv duvod ho omezovat, protoze jeho omezeni je dano tim, ze za domeny plati a pokud je jeho zamer nesmyslny, o penize prijde. Tim, ze zaplatil potvrdil navic svou identitu a pokud registrace ma charakter nekale souteze, muze byt pohnan k zodpovednosti. Spekulativni blokace bez zaplaceni, ale muze byt zneuzita k vydirani opravnenych vlastniku prav. Spekulant-vyderac, ktery strida subjekty, meni adresy, se muze kdykoliv zacit tvarit jako hlupak, na ktereho nekdo zaregistroval radu domen bez jeho vedomi. To je podle mne hlavni problem spekulativnich blokaci.
  • 4. 3. 2001 15:34

    M.Malý (neregistrovaný)
    Vážený pane, nezbývá mi, byť souhlasím s názorem většiny, která zde brojí proti spekulantům ohradit se, protože jsem byl na těchto stránkých obviněn. Sám ve svém příspěvku prohlašujete, že společnost nebo osoba, která má zaregistrován větší počet domén, ale má je uhrazeny není spekulant a že jde o obchod jako každý jiný. Ve svém příspěvku jste citoval moji společnost Senator M+M. Proti tomuto obvinění se důrazně ohrazuji z těchto důvodů:
    - naprostou většinu domén máme uhrazeniu a to jak registrační, tak udržovací poplatky
    - všechny domény jsou vedeny hostinovým projektem EOL, přes který jsou řádně (nikoli scriptem) refistrovány
    - pokud nemáme nějakou doménu uhrazenu, je stále ještě před vypršením termínu splatnosti
    - nikdy jsme nepoužili k registraci script byť to pravidla registrace doménových jmen nezakazují
    - spekulanti, kteří domény neplatí, jako například Simon a částečně One.cz kteří jsou v jiných příspěvcích citováni, nám naopak několik domén přeregistrovali, protože jsme neobdrželi fakturační emaily od nic.cz. Toto, jak jsem později zjistil bylo způsobeno stěhováním našeho serveru a nepatrnpou změnou v emailové adrese. Problém se právě díky ochotě pracovníků nic.cu vyřešil a dovoluji si jim tímto za jejich přístup poděkovat, byť to ale nezabránilo předchozím ztrátám, respektive je nenapravilo. Ostatně byla to naše chyba
    - vzhleden ke shora popsanému doško k odregistrování cca 20ti domén, kterí jsme měli dříve zaregistrovány a řádně uhrazeny !!! Vzhledem k tomu, že nám byly pro neuhrazení udržovacích poplatků odregistovány, pokusil jsem se je zaregistrovat znovu - tedy svéo domény, za které díky své chybě budu nucen opět uhradit 1.680,- Kč a nikoli udržovací poplatek 840,- Kč. Zdůrazňuji, že k opětovní registraci nebyl použit script a že jsme naopak v minulkosti díky subjektům typu Simona o většinu domén přišli.
    - konstatujete ve svém příspěvku, že se scriptař může tvářit že o ničem neví. Ano, může, ale co IP adresa, emailová adresa ze která byly požadavky posílány atp??????
    Pokud Vás bude chtít někdo poškodit, rozečle s vaším jménem nebo firmou nebo adresou spam s desetitisíci emaily-to je snadné.......někdo může posílat na nic.cz tisíce mejlů na domény kohokoli i s jeho údaji tak, aby dotyčného poškodil a zdiskreditoval
    Doménám a jejich problematice se věnuji více jak rok. Za tu dobu jsem jednal i několikrát s ing. Peterkou, panem Lukešem a ostatními a příjemně mne překvapilo jejich seriozní jednání. Všechny domény mám řádně registrovány u nic.cz přes Explorer ručním vypsáním registračního formuláře bez použití scriptu. Většinu domén mám řádně uhrazenu. První z domén jsme uvedli do provozu, tedy nejsou určeny ke spekulativnímu prodeji, ale k vlastnímu provozování. Do celé věci jsem investoval nemalé prostředky a na rozdíl od zde citovaných prostředků své účty platím, proto se proti vašemu obvinění důrazně ohrazuji!
    Jinak jsem rád, že proti subjektům typu Simona byla učiněna nic.cz opatření, jsem ovšem zvědav, jak dlouho budou účinná.
    Dále se domnívám, že by bylo serioznější dříve, než moji firmu a tedy i mne veřejně napadnete věc ověřit a kontaktovat zástupce firmy. Nepatřím mezi studentíky, kteří blokují domény ostatním a přitom nevědí co s těmito doménami dál. Pokud si totiž někdo myslí, že na prodeji doménových jmen bez www stránek zbohatne v ČR, velmi se mýlí. Na to ještě ekonomika ČR nedozrála. Žádám tedy o omluvu a o sdělení na můj email, kdy byl údajný script použit, z jaké emailové adresy, z jaké IP adresy atd. Přestože způsob nakládání s doménami který používá Simon není trestný, silně poškozuje kredit dotyčného. Pokud to nevadí panu Simonovi, je to jeho věcí. Mně ale tato situace vadí, poškozuje mne a poškozuje mne nepávem. Proto žádám o nápravu.
    s pozdravem Michal Malý
  • 5. 3. 2001 15:23

    Jiri Orsag (neregistrovaný)
    Nemam zadny problem se omluvit, pokud jsem se ve svem vyjadreni mylil. Zkusme, ale projit duvody, ktere jste uvedl k vyvraceni meho tvrzeni. Uvadite, ze naprostou vetsinu domen mate uhrazenu a to jak registracni, tak udrzovaci poplatek. Pokud se podivam na statistiku domen vlastnenych subjektem SENATOR-CZ, ma zaplaceny 2 domeny (podvod.cz, fanybazar.cz), 576 domen ma nezaplacenych ve stavu vyzvy a upominky ( 545) nebo technickych kontrol (31), 1 domena v minulosti vypadla na technickych kontrolach, 113 vypadlo pro nezaplaceni. Mam ponekud odlisnou o tom co je to naprosta vetsina. Na naprostou vetsinu (v mem pojeti) techto jmen prislo nekolik desitek az set pozadavku z nahodne generovanych adres odesilatelu. Vsechny pozadavky mely jedno spolecne - jako vlastnik a platce byl uveden SENATOR-CZ. Na vsechny tyto domeny jste dostal vyzvu k platbe. Byl bych ochoten verit, ze nekdo zaregistroval tyto domeny na SENATOR-CZ proti vasi vuli. Je mi ale divne, ze jste neprotestovali, kdyz se na vas zacali valit vyzvy k zaplaceni skoro milionu korun, za nejake domeny, ktere nechcete a nepotrebujete. Ja bych byl velmi prekvapeny a urcite bych se ozval. Pokud mi vysvetlite tento drobny rozpor, rad se omluvim za unahleny vyrok a jako vyraz sve dobre vule vam pomohu domeny, ktere vam kazi dobre jmeno zrusit.
  • 7. 3. 2001 12:00

    M.Malý (neregistrovaný)
    Zdravím. Jako statutární zástupce 2 subjektů mám v součtu opravdu většinu domén uhrazenu v termínu. To, že nemám určitý počet domén uhrazeno před termínem splatnosti je normální, na tom je obdobně většina držitelů většího počtu domén. Opětovní jsem registroval cca 30 domén po jejich odregistrování z důvodu kolize mé pošty a o věci jsem předem informoval nic.cz. Nikdy jsem ale nepoužil script, jehož pomocí bych zahlcoval systém nicu tisícovkami regitrací a proto jsem se ohradil. K registraci jsem vždy použil jednu jedinou objednávku na každou konkrétní doménu pomocí registračního a hostingobého systemu mého providera. Je snadné někoho veřejně obvinit, serioznější by bylo ho nejprve kontaktovat a zveřejňovat jej pouze v oprávněném případě. Osobně se domnívám že tyto veřejné přestřelky nikam nevedou, ale já je s prominutím nezahájil. Serioznější by bylo se pomocí IP adresy a emailové adresy odesilatele scriptu dopátrat skutečného aktéra. Ale jak pozoruji, přstože jsem zastánce opatření nicu proti scriptařům a zlepšení služeb nicu, jednodušší je mne pranýřovat, než se pokusit společně najít příčinu. Mrzí mne, že duch virtuální anonymity prochází i tak kvalitním webem, jako je lupa. Nejsem proramátor a ani nezaměstnávám scriptaře či podobné týpky, ale i tak vím, že není problém odeslat email s něčí adresou odesilatele a tak dotyčného poškodit - což je ostatně zvykem lidí rozesílající spamy, kterých denně mažu stovky.
  • 7. 3. 2001 16:51

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    Serioznější by bylo se pomocí IP adresy a emailové adresy odesilatele scriptu dopátrat skutečného aktéra
    A pozdeji:
    není problém odeslat email s něčí adresou odesilatele a tak dotyčného poškodit

    Myslim, ze jste si sam do znacne miry odpovedel. IP adresa je u cloveka uzivajiciho nejakou FreeMAILovou sluzbu casto nezjistitelna, e-mail adresa je bud' padelana nebo je take FreeMAILova (a udaje zadane FreeMAILu jeou nepravdive).Tyto udaje nam tedy prilis nepomohou. Zatim se muzeme ridit tim, co je primym obsahem zadosti - tedy vlastnikem, tech spravcem a platcem - a tyto tri udaje presne odpovidaji udajum jake mate obvykle v zadopstech vy. Mate pravdu, ze to jeste neznamena, ze onim utocnikem skutecne jste (a ja to take nikdy nenapsal), ale rozhodne to musi byt nekdo, kdo vas musi znat (a asi vas nema moc rad).

  • 7. 3. 2001 12:23

    M.Malý (neregistrovaný)
    P.S.: Ale jak vidím, snazší je napadnout člověka který se chová slušně a neporušuje pravidla. Chápu že mohu být trnem v oku některým lidem, kteří z různých důvodů nesouhlasí s vlastnictvím většího počtu domén. Pokud hovoříte o pomoci s odregistrováním domén - děkuji, tuto pomoc nepotřebuji. Spíše by pomohlo, a nejen mně, opatření proti podobnému napadání a proti scriptařům. A když jsme u té odregistrace - pokud vás někdo prokazatelně zatěžuje scripty- a já to na rozdíl od lidí typu P.Simona a ostatních opravdu nejsem, domnívám se že tito scriptaři nejen porušují pravidla redistrace, ale jejich činnost se dá hodnotit jako napadení serveru nadměrným množstvím emailů a z toho vyvodit patřičná opatření - třeba i odregistrování držených domén v případě prokázání scriptu, pokud je tento v rozporu s pravidly registrace. Ale i tak je to zřejmě citlivá a jak jsem z ostatních příspěvků vyrozuměl citlivá záležitost. Postavte tedy použití scriptu jako věc která je v rozporu s pravidly registrace nebo učiňte taková opatření, která podobným akcím učiní přítrž a nenapadejte lidi bez předchozího oslovení subjektu veřejně. Do chvíle veřejného obvinění jsem přes určité nedostatky nicu (které má ostatně každý subjekt) považoval jeho pracovníky za seriozní. Ale veřejné pranýřování lidí jen na základě obdrženého emailu mne nutí si poopravit názor. Moje přeregistrace dříve odregistrovaných domén byla provedena klasickou cestou - tedy na každou doménu byl odeslán jeden registrační formulář a ostatně jsem v té době přišel vlastní chybou o řadu domén, proto si nestěžuji, za chyby se platí. Důrazně se však ohrazuji proti tomu, abych byl dáván do jednoho pytle se subjekty typu P.Simona. Myslím, že smysluplnější by bylo kontaktovat mne osobně a společně se pokusit najít skutečného viníka. Neníé totiž nic jednoduššího, než pod hlavičkou někoho odeslat i s jeho údaji a klidně i na jeho domény script za účelem jeho diskreditace. Je s podivem, že jsem podle konstatování, ve kterém jsem byl obviněn použil mscript až po roce kdy domény registruji a navíc prý školáckým způsobem. Není divní že se tak stalo ve chvíli, kdy kulminuje debata o P.Simonovi, který v poslední době jak mně, tak i jiným lidem přebralm pár domén??? Za chvíli bude zřejmě P.Simon ceněn, protože jak jsem se zde dočetl, používá nejkvalitnější script, který nic nezatěžuje. Přiznám se, že je mi z téhle bezzubé polemiky, kterou jsem nezahájil a z veřejného napadání tak trochu smutno.
  • 7. 3. 2001 17:07

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    Je zajimave jak se v mnohem problemy s registracemi domen podobaji problemum Prazske Burzy (omlouvam se, ze ji sem taham, to je moje profesionalni deformace). Situace se ma tak - velci zprostredkovatele (u burzy vetsinou banky, u CZ.NIC velci registratori) prakticky musi pouzivat pro komunikaci automatickych prostredku - bez nich by to jen tezko mohlo fungovat. To znamena, ze centralni system musi umoznovat automaticky pristup. Zaroven se ale ukazuje, ze mensi ucastnici tento system uzivaji trochu v rozporu s jeho puvodnim ucelem (v pripade Burzy je to proste o tom, ze scripty tech malych jsou propracovanejsi a tak jim "vyzerou" vetsinu lukrativnich obcxhodu, coz se tem velkym nelibi). To, ze CZ.NIC vec nemuze resit zakazem scriptu plyne z ne zkusenosti s podobnym zakazem ze strany BCPP, ktera zakazala tzv. "automaty". Na primou otazku vsak nedokazala odpovedet, co to vlastne takovy automat je a kde je hranice, mezi programem nutnym pro efektivni praci a zacina onen zloreceny automat - a definici automatu se nakonec nalezt nepodarilo. Do podobnych problemu se dostane CZ.NIC, pokud se o neco takoveho pokusi - nadefinovat "scriptare" se nepodari (zkuste to, jestli se domnivate, ze to jde) a jedine co by mohl je zrusit programem uzitelne rozhrani (zrusi registrace mailem a bude se vse muset delat telefonem - protoze i fax lze posilat automaticky). A ja se domnivam, ze to neni ta spravna cesta. Pouzivani scriptu se omezit nepodari - spravna cesta je snazit se zabranit zneuzivani benevolenci registracniho systemu - soucasnou zneuzivanou benevolenci je to, ze domenu je mozne mit zablokovanou a dokonce funkcni po znacnou dobu bez zaplaceni. Dalsi zneuzivanou benevolenci je moznost neuvest pravdive udaje (uz aby existoval funkcni el. podpis)

    A co se tyce inteligence scriptu - asi neni pravdou, ze Simon bude blahorecen za to co dela. Ale to, ze zpusob, kterym blokuje domeny je vuci systemu jako takovemu pomerne setrny je proste fakt (ono se take rika, ze on zadny script nema, ze to vsechno stiha rucne) - ale posledni dobou se to i u nej taky nejak kazi - uz ani ty spekulanti nejsou co byvali ... :-(

  • 16. 3. 2001 5:41

    Michal Maly (neregistrovaný)
    Vazeny pane, na rozdil od vas jsem vas kontaktoval nejen verejne, ale i osobnim emailem s zadosti o prosetreni. Zustal bez odpovedi. Neni prece nic jednodussiho, nez nekoho obvinit a nedolozit a neodpovidat, ze??? Reknu vam jedno, veskera prohlaseni o opatrenich proti scriptarum jsou smesna-vse, co nic udelal za opatrenim je jen zvyhodnilo a navic vedle One a Simona pribivaji dalsi. Pravdepodobne dam na radu ostatnich a poridim si take script-vyjde mne to levneji a co riskuji??? NIC, MAXIMALNE NAPADANI A OBVINOVANI Z VASU STRANY.....A TOHO UZ BYLO DOST I KDYZ BYLO BEZDUVODNE A NEOPRAVNENE. Pane, vy nemate ani tolik slusnosti odpovedet????? Reknu vam jedno, jako maly kluk jsem sedaval u compu a po spocitani si data, kdy bude nektera domena odregistrovana odesilal legalni registracni mejl...jeden, Obcas se mi podarilo vyhrat nad scriptem Simona ci One ci jinych, ale priznam se, ze toho zacinam mit dost!!!!! Necham si ten script taky a je to! Budu mit vetsi sanci, nebudu muset platit, vy budete mit duvod mne pomlouvat. MEL BYSTE SE STYDET PANE!!!!! Obvinil jste mne, obvineni jste nedolozil,a nemel jste ani tolik slusnosti odpovedet mi na osobni email. A stesky nekterych vasich upracovanych spolupracovniku, kteri se tvari, ze pracuji pro dobro veci zadara??? Blbost!!! Vy si na moralku jen hrajete, ja moralni kredit drzel dodnes, ale jak vidim, toho se nenajim. TEDY VEREJNE OZNAMUJI-MAM POCIT, ZE JSTE PANE NESERIOZNI CLOVEK, KTERY OBVINUJE NEZ DIKAZU JINE A NA JEJICH ZADOSTI O DOLOZENI OBVINENI ANI NEODPOVI.HRAJETE SI NA MORALKU, ALE JE TO JEN HRA. JAK SE BUDETE TVARIT AZ NA VAS PODAM TRESTNI OZNAMENI ZA POMLUVU??? BUDETE MI DOKAZOVAT ZE JSEM ELEKTORONICKY POSLAL SCRIPT NEBO SE BUDETE VYVINOVAT ZE VASE NAPADENI JSTE NEPSAL VY, ZE JE ELEKTRONICKA KOMUNIKACE NEPRUKAZNA????TEDY PANE, ZADAM DOLOZENI A VYSETRENI VASEHO OBVINENI, NEBO ZACNU JEDNAT JINAK, PROTOZE VY TADY NAPADATE NEPRAVEM LIDI A PRAVE SCRIPTARE KRYJETE A JA SE PTAM PROC????????????
  • 4. 3. 2001 16:06

    M.Malý (neregistrovaný)
    P.S.: Dovolte mi jěště jednu poznámku k opatřením proti scriptařům. Pokud je opatření typu že těmto subjektům budou domény odregistrovávány v náhodných termínech během dne či během několika dmů, myslím si, že toto opatření jen nicu ztíží jeho situaci, protože většina subjektů používajících scripty bude tyto rozesílat během celého dne nebo během několika po sobě jdoucích dnech. Je daleko jednodušší a ůčinější obrana proti scriptům kterou zde nehodlám zveřejňovat a dávat tak scriptařům další návod. Vámi zvolené řešení jen zvýhodňuje scriptaře a klasickému zájemci o doménu, který chce odeslat tak jako já jediný email při uvolnění domény prakticky nedává šanci. Důkazem toho je i to, že šest ze Simonových domén, které byly v předchozích dnech nicem vykazovány několik hodin jako volné k registraci a o které jsem díky scriptu pana Simona v minulosti přišel pan Simon a One.cz opět přeregistrovali. Já jsem na tyto domény, ve chvíli kdy byly nicem vykazovány jako volné odeslal na každou jeden vyplněný registrační email prostřednictvím emailové pošty ve chvíli, kdy byly vykazovány jako volní k registraci. Přesto byly po cca 3hodinách opět ve vlastnictví pana Simona či One.cz. Pokud považujete odeslání jednoho registračního formuláře na jednu doménu, tedy celkem 6ti registrací na 6 domén za script, pak se tedy veřejně a dobrovolně hlásím do obce sriptařů. Registrační emaily mám pochopitelně uloženy v archivu a věc mohu doložit. Osobně mi celá diskuze zde připadá absurdní a vzájemné obviňování se za neseriozní. Daleko účinnější opatření vidím v tom, pokud některá z domén bude odregistrována pro neúhradu a pokud o ni bude zájem, bude zařazena do čekárny všem, kteří na ni pošlou registrační email ve chvíli kdy doména bude volná. Doménu získá jako první ten z čekatelů, který ji uhradí. Opakuji, že bych jinak uvítal trochu zdrženlivosti a raději předchozího ověření faktů, než někoho obviníte. Ještě jednou s pozdravem.
    M.Malý
    P.S.: Navíc je s podivem, že v minulosti mi byla nicem odregistrována doména obecného významu která byla řádně uhrazena z důvodu údajné kolize s ochrannou známkou, přestože zákon nikde toto pravidlo nestanoví a navíc mnou registrovaná doména vyla obecného významu. Přestože jsem opakovaně žádal o vysvětlení a o nápravu, nic se nestalo a doménu má jiný vlastník, který ji stejně neprovozuje.
  • 5. 3. 2001 2:19

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    Vy si vyridte svoji omluvu s panem Orsagem (je pravda, ze po znacnou dobu nas jiz trapi dopisy, ktere podle vseho vypadaji, jako byste je z ruznych adres hromadne zakladanych na freemailech jako je seznam a atlas odesilal vy), ja si vyridim jinou vec s vami (abychom zustali v duchu "Osobně mi celá diskuze zde připadá absurdní a vzájemné obviňování se za neseriozní") - jaka je ta NICem odregistrovana domena, jejiz odregistrace byla udajne zduvodnena kolize s ochrannou znamkou ? Ja mam dojem, ze nekolik domen, o ktere jste prisel byly odregistrovany pro nezaplaceni nebo nefunkcnost nameserveru - zadna vsak z vami uvedeneho duvodu. Muzete tedy jmeno te domeny uvest, at se preneseme z abstraktniho obvineni ke konkretnimu ?
  • 5. 3. 2001 15:47

    Jiri Orsag (neregistrovaný)
    Takove opatreni nebylo pouzito, ani o nem nikdo pokud vim nemluvil. Vsechny registracni maily jsou ulozeny v databazi, takze neni treba nic dokladat. Pokud byste byl ve svem komentari k registraci 6 domen nebo zruseni domenoveho jmena konkretnejsi, mohl bych treba vec okomentovat. Takhle neni o cem hovorit.
  • 4. 3. 2001 16:51

    Marian Němec (neregistrovaný)
    Vazeny pane, nez napisete nejake dezinformace, tak by jste si je mel overit. To ze pan Simon spatne zaregistruje domeny a ty stale ukazuji na nase IP neznamena, ze mu je spravujeme.

  • 15. 5. 2005 22:34

    Martin Šojdr (neregistrovaný)
    Milý příteli,
    o pár let jsem zmeškal Tvůj diskusní příspěvek.
    Trochu jsi mě na*ral, protože doménu sojdr.cz jsem měl zaregistrovanou pár let před doménou sojdr.com, takže jsem nebyl takový šetřílek, za jakého jsi mě považoval (že sis to alespoň neověřil ve WHOIS).
    To, že jsem registroval domény, které jsem pak re-registroval bez zaplacení, snad nebylo protizákonné, ne? Myslím, že nakonec to CZ.NIC vyřešil s novými pravidly docela hezky.
    A teď zveřejním něco, co asi nikdo z diskutujících včetně Tebe celou dobu netušil - můj registrační skript nebyl žádný automat, dokonce jsem pár domén "ulovil" od Šimona mailem přímo z Outlooku. Jak se mi podařilo před něj vecpat ve frontě požadavků? No, ten můj přišel do fronty zhruba v době, kdy jeho automat teprve přijímal zprávu o vyřazení domény. Neměl jsem žádné interní informace z CZ.NIC, jen jsem dovedl k dokonalosti metodu.
    Nevím, proč jsi se do mě v tom příspěvku tak obul, šlápnul jsem Ti snad tehdy na kuří oko? Pokud ano, omlouvám se Ti.
    A ještě jedna věc - občas jsem se dokonce zachoval jako Jánošík, jako třeba když jsem doménu, která by měla patřit jedné mezinárodní firmě, ale měl ji na sebe pověšenou Šimon, přeregistroval na kamaráda, který u té firmy pracoval (a dodnes pracuje) jako řadový dělník. Pak jsem jej jenom správně instruoval, na druhý den přijeli čtyři manažeři z centrály, kteří měli oči navrch hlavy, jak k té doméně přišel, a dostal pěkné prémie. A já jsem se pak zadarmo opil :)
    Anebo - pamatuješ si na památnou černou televizní obrazovku o Vánocích? Takhle jsem mohl aspoň chvíli provozovat www.bobotv.cz, aniž bych za tu legraci musel platit monopolu.
    Nebylo všecko tak černé, jak jsi popisoval :)
    Hezký večer o čtyři roky později Ti přeje
    Martin Šojdr
  • 7. 3. 2001 15:23

    M.Malý (neregistrovaný)
    P.S.: Kontrolou účetnictví jsem zjistil, že téměř 200 domén má uhrazeno registrační poplatky, ostatní jsou po výzvě k úhradě či upomínce. Pokud chcete zveřejňovat všechny subjekty, které obdržely fakturační či upomínkový email, musel by jste zveřejnit vetšinu lidí, kterří za uplynulých 30 dní obdrželi fakturu či upomínku. Problém není v tom, že jste zveřejnil kolik jsem obdržel faktur či upomínek a případně další údaje, které, mám pocit jsou předmětem něčeho, čemu se říká obchodní tajemství a co, jak mne ujistil můj právník NEMÁTE OPRÁVNĚNÍ ZVEŘEJNOVAT. POKUD JE MI ZNÁMO, PRÁVĚ KVŮLI SPEKULACÍM A SCRIPTAŘŮM NIC ZABLOKOVAL PROHLÍŽENÍ DOMÉN PODLE VLASTNÍKA A OBDOBNÉ INFORMACE. PROTO NECHÁPU, PROČ TOTO PRAVIDLO PORUŠUJETE, PAK MŮŽETE SEZNAM DOMÉN ROVNOU POSLAT PANU SIMONOVI. Opakuji, že jsem až dosud měl velmi dobrý pocit z jednání a přístupu k věci lidí, jako je pan Lukeš či ing. Peterka. Proto mne velmi nemile překvapilo, že uveřejňujete a obviňujete subjet který podezříváte ze scriptu, aniž by jste tento subjekt nejprve kontaktoval a dále mne překvapujete, že zveřejňujete bez obalu údaje, jejichž zveřejnění je v konfliktu se tákonem o obchodním tajemství i s morálnímu pravidly. Překvapuje mne, že se do mne obouváte jako do subjektu, který se chová v rámci pravidel nic.cz a skutečné scripraře, s vyjímkou P.Simona necháváte bez povšimnutí. ROVNĚŽ TAK BYLA BEZ POVŠIMNUTÍ PONECHÁNA "BITVA O DOMÉNY" KTERÁ SE STRHLA 4.1.2000, kdy se spoustu zájemců pokusilo zaregistrovat si uvolněné domény. Je s podivem, že tzv.lukrativní domény zaregistrovali firmy právě pomocí scriptů, takže běžný klient, který scripty nepoužívá tak jako já, byl bez šance. A na okraj - přes avizovanou obranu proti scriptařům, přes opatření, která nic učinil tak, aby dal šanci ostatním se nic nezměnilo. Firmy používající scripty vesele registrují pomocí těchto scriptů dále. Proč??? Až po vašem obvinění jsem se informoval, jak takový script vlastně funguje a zjistil jsem, že jej může napsat průměrně zdatný programátor. Protiopatření nicu, kdy k odregistrovávání dochází v nepravidelných termínech je JAKO OBRANA PROTI SKRIPTAŘŮM DOSLOVA A DO PÍSMENE K NIČEMU A JEŠTĚ VÍCE ZNEVÝHODNUJE BĚŽNÉHO UŽIVATELE - PANU SIMONOVI A SPOL STAČÍ JEN SCRIPT ROZŠÍŘIT A NECHAT JEJ 24HODIN DENNĚ PTÁT SE, ZDA JE DOMÉNA VOLNÁ A V PŘÍPADĚ JEJÍHO UVOLNĚNÍ OKAMŽITĚ ODESLAT REGISTRAČNÍ EMAIL. TEDY NIC SI ODSTRANIL PROBLÉM S TÍM, ŽE NEBUDE JEHO DATABÁZE ZAHLCOVÁNA EMAILY SCRIPTAŘŮ, ALE TÍMTO OPATŘENÍM JEŠTĚ VÍCE ZNEVÝHODNIL SUBJEKTY, KTERÉ SCRIPT NEPOUŽÍVAJÍ. Tímto tuto veřejnou polemiku končím, protože opravdu nemá smysl a nic neřeší. Spíše bych uvítal pomoc při zjištění SKUTEČNÉHO ODESILATELE SCRIPTU, pokud tento použil moji emailovou adresu či mé nacionale. Pravdou je, že tento "dobrodinec" v můj prospěch sice zaregistroval domény, nebo jejich část, které mi byly odregistrovány, ale druhou pravdou je, že jsem - jak jistě ve vaší databázi vidíte - tyto domény opětovně registroval i já, ALE S POUŽITÍM KLASICKÉHO REGISTRAČNÍHO FORMULÁŘE A S ODESLÁNÍM 1FORMULÁŘE NA 1DOMÉNU, NIKOLI VŠAK S POUŽITÍM SCRIPTU. Budeme tedy veřejně polemizovat a obviňovat se, nebo jste ochoten tuto situaci řešit osobním kontaktem?
  • 9. 3. 2001 1:33

    web (neregistrovaný)
    Neni nic jednodussiho (recnicky obrat.. treba poskrabat se na zadku jednodussi je) nez napsat skript ktery stale dokola odesila jeden email. V takovemto skriptu si mohu sam nastavit hlavicku tak ze bude vypadat jako ze je odeslan odjinud.
    Vzhledem k tomu co napsal pan Maly o obchodnim tajemstvi, pravnik mi potvrdil, ze ma pravdu. To ze zastupci CZ-NIC maji pristup k informacim jeste neznamena ze je mohou zneuzivat pro sve obchodni ucely nebo pro argumentovani v diskusi v niz vystupuji jako soukrome osoby - a to ani kdyby vystupovali jako zastupci CZ-NIC.
    Kdyz to vemu do dusledku tak pan Maly ma podle stavajicich zakonu a pravidel pro registraci domen plne pravo k tomu co dela - a nikdo nema pravo mu v tom branit ani proto ze je dusevne naruseny, ze memu spolecnikovi vyhrozuje usekanim prstu aby nemohl sahat na klavesnici apod.
    Proste kdyz na to ma, at si to dela, jinak muze byt klidne blazen, obchodnik, student ekonomky, flakac - je to proste jedno.
  • 9. 3. 2001 3:19

    Milan Hovorka (neregistrovaný)
    Vidím že nejsem sám se svými názory, i když poznámku o sekání prstů jsem při své inteligenci nepochopil. Sekání je nová forma boje mezi scriptaři? Faktem však je že nicu jde zřejmě o bouři ve sklenici vody. Jednou je tu obviňován Simon, podruhé Senator, scripty používá stejně dál a nejúspěšněji One.cz a vzhledem k tomu, že je má pravděpodobně napsány inteligentně, neobtěžuje nic desítkami emailů a tak je nic spokojen. Je však spokojen čeký uživatel internetu? Nic je monopol, mí exkluzivitu a mlže si dělat co chce. Desítky milionů zisku se roztékají buhví kam, jen ne na podporu Internetu. Simon a One drží desítky stovek doménových jmen a tak si provozovatelé free webů mnou ruce-běžný smrtelník nemá nárok a tak jeho firma je na doméně desátého řádu. Kdysi proběhla kampaň proti monopolu telecomu. Co takhle kampaň proti monopolu nicu nebo alespoň transparentní financování a vyúčtování????
    Pokud za deset milionů zisku vyplodí jako jediné nic pár příspěvků na lupu, je to docela dobrej šolich. A poznámka k firmě Senator a panu Malému-neuražte se, pokud opravdu nepožíváte script jste hlupák, protože sice budete mít pocit že jednáte seriozně, ale budete mít kulový. Napičte si taky script a je po problému.
  • 9. 3. 2001 6:40

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    Vite co, pane Hovorko, az si prectete ostatni diskuse na Lupe k tomuto tematu - a muzete zaskocit i na jinam, treba na Zive a tak, pak se muzeme bavit dal - do te doby jste pouze kecal (a Vy(!) z toho obvinujete CZ.NIC), ktery o problemu nic nevi, vstoupil do diskuse uprostred (spise ke konci) a vytahuje znovu otazky o kterych se uz davno diskutovalo. Mluvit za "ceskeho uzivatele" mate asi tak stejne pravo jako ja, takze vase, ze vetsinou spokojen neni a moje, ze vetsinou (az na par vyjimek) spokojen je, je tvrzeni proti tvrzeni.
  • 9. 3. 2001 13:18

    Milan Hovorka (neregistrovaný)
    Proč se rozčilujete pane Lukeši?? Vy si myslíte že běžný klient je opravdu spokojen když scriptující firmy obsazují a pak blokují nejexkluzivbější domény? Vy si myslíte že je spokojen když nejste schopni transparentně zveřejnit kam jdou vaše zisky přerozdělené na rozvoj internetu? Vy si myslíte že je běžný uživatel spokojen s monopolním diktátem nicu tak jako je spokojen s monopolem telecomu? Vy si myslíte že je běžný uživatel spokojen, když je u nás Internet luxusem a ne běžnou službou právě díky monopolu nicu a telecomu? Vy si myslíte že jsou spokojeni rodiče dětí když platí 3-5tisíc měsíčně za telefon kvůli internetu jejich ratolesti? Pane, Internet má sloužit jako informační medium lidem, ale zatím složí jako zdroj snadných zisků scriptařům a monopolním firmám. Možná by se místo vaší podrážděnosti vyplatilo se zamyslet, jestli nemám pravdu a něco s tím dělat. Kdyby byla konkurence a fungoval trh, byl bych ticho a šel k lepšímu. Takhle akorát musím číst to co čtu-sliby a nic z toho. Není náhodou script One a Simona činnost, která zneýhodňuje ostatní, že by na ni pasoval antimonopolní zákon?? Ale to by pro vás bylo plno práce, dohadovat se se scriptaři a odebrat jim domény nebo jim opravdu zablokovat registrace. Asi budou lepšími programátory než má nic. Ale to je při monopolu nicu na pováženou ne? Ostatně nevím proč tady po mně házíte svoje vykřičníky, je tu snad veřejná diskuze, nebo vám vadí jiný názor než vaše pravda?? Když jste takový mravokárce, tak s tím něco udělejte jako osoba odpovědná pane................
  • 9. 3. 2001 19:32

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    Bezny klient - to je takovy ten, jak ho v reklamach ukazuji zabaleneho v bile nepopsane krabici ?

    Nevim jak "bezny clovek", ale "bezny klient" CZ.NIC je spokojen.

    A nekricel jsem na vas (alespon ne sedmi nebo kolika stejnymi prispevky s ruznymi subjekty) - jen se s vami snazim diskutovat, protoze uz jsme tu zbyli jen sami tri a nechci, abyste si myslel, ze se CZ.NIC nebavi s verejnosti, pokud si ona toho zada. Diskutovat s vami je ale velice tezke, protoze nastolujete otazky, ktere se v podobnych diskusich na Lupe, ale i jinde probiraly nedavno - a je unavujici znovu opakovat argumenty kdyz stejne vim, co na to odpovite, vim co na to odpovim ja a tak dale. Opravdu by bylo prinosnejsi, kdybyste si nejprve ony diskuse precetl a pak prisel lepe vyzbrojen - mozna byste sice vypadal mene jako Johanka z Arku, ale zato by vase kritika mohla mit daleko vetsi ucinek - protoze by byla zalozena na znalostech.

    A co se posledni vety tyce - ja jsem osoba odpovedna a delam s tim to nejlepsi co umim. Jestli si myslite, ze jste lepsi - tak to pojdte delat - ja jsem se ke sve odpovedne pozici dostal "z ulice" - odborniku ochotnych neco delat je malo a tak jsem byl zvolen, ackoliv jsem do predstavenstva kandidoval jako soukroma osoba a ne jako zamestnanec nejakeho clena ci jine nepominutelne organizace. Jestli si tedy opravdu myslite, ze znate reseni existujicich problemu a chcete s nimi neco delat, kandidujte na nejblizsi VH na me misto (nejblizso VH je na konci dubna). A jestli s tim nechcete nic delat, nebo nevite co s tim, tak to nechte na tech, co chteji - rikat "ja bych to umel lip" a "vy to delate spatne" - to umi uz i male deti. Ale opravdu to udelat lip, to musi clovek neco doopravdy umet. Tesim se na vas jako na kandidata. Jestli neprijdete, mam pravdu ja - jste bud' plany kecal. nebo sice mozna necemu rozumite, ale nejste ochoten pro vec (krome verejneho kritizovani) nic udelat - a to je skoro totez.

  • 9. 3. 2001 13:39

    Webster (neregistrovaný)
    Pan Maly z firem SCARABEUS, SENATOR, SENET, apod. Telefonoval memu kolegovi, hrozil mu sekanim prstu, aby nemohl psat skripty.
    Pritom nase firma ma na sebe zaregistrovanych priblizne sedum domen, vsechny provozuje dle nejlepsiho svedomi a vedomi - a sest z nich bez ohledu na ziskovost.
    Svym prispevkem jsem chtel rict, ze neni spravne branit tem, kteri si dokazi napsat skript, v registraci domen po strance moralni, ale pouze po strance technicke, tedy zlepsit technicke zabezpeceni - ne moralizovat o tech kteri skripty neuzivaji a jak jsou v nevyhode. Je to jejich chyba.
    Tedy, kdyz muze domeny registrovat psychopat, jako je pan Maly, proc by je nemohl registrovat programator jako pan Simon.
  • 10. 3. 2001 3:15

    Milan Hovorka (neregistrovaný)
    Mno, nejste pane zak trochu podivin? Bylo by zajimave kdyby jste byl vyzadan, abyste sva tvrzeni o sekani prstu dolozil. Vas prispevek zavani spise necim jinym nez nazorem na vec. Ze by vyrizovani uctu?? Ostatne to je vas problem a problem cloveka ktereho obvinujete, nikoli muj. Vedu tady polemiku, na kterou ma pan Lukes svuj nazor, ktery je ostatne jeho pravem, ale vas prispevek zavani spise fanatismem a urcitou merou nenormalnosti. Mel jsem tedy pravdu v jedne veci-nic neresici polemika, kterou jste hezky okorunoval......
    A k panu Lukesovi-pouzivate demagogii-polozil jsem otazku na tvrzeni vaseho kolegy-kde jsou opatreni proti scriptarum, kdyz scriptari scriptuji a obsazuji domeny vice nez pred avizovanym opatrenim?
    A k panu webovi-vas prispevek je trochu nejen mimo tema, ale i mimo vas, ze?
  • 10. 3. 2001 7:50

    Johnnie (neregistrovaný)
    pro p. Webstera: Tak od vás ten psychopat opravdu sedne!

    A ještě poznámka k panu Šimonovi:
    Jen pro upozornění, většina lidí zde vychází z údajů NIC.CZ a uvádí pana Šimona jako Pražáka s adresou Nevanova 1059, 163 00 Praha, ale podle stejných údajů by také pan Šimon klidně mohl pocházet z Brna s adresou Široká 4, 602 00 Brno. Je sice možné, že se jedná o dvě rozdílné osoby, ale podobnost e-mailových adres lipno@gmx.net a jiral@gmx.de nutí k zamyšlení, jestli se skutečně nejedná o jednu a tu samou osobu s falešnými údaji.
  • 11. 3. 2001 0:02

    Johnnie (neregistrovaný)
    Vím, že to sem možná nepatří, ale týká se to osoby pana Webstera, který zde napadá pana Malého jako psychopata. Proto bych mu chtěl vzkázat, že sice nevím, kdo je podle něj psychopat, ale já v tom mám jasno. A pan Malý to rozhodně není. A tímto mu chci veřejně vzkázat, že pokud nepřestane útočit na náš server, že ho předáme trestnímu stíhání na policii, protože už to opravdu přehání!
  • 11. 3. 2001 0:49

    Web (neregistrovaný)
    Ani ja a ani nikdo z mych kolegu neutoci na zadny vas server, pane Johnnie - a aby to neznelo alibisticky, ani ja nic takoveho nedelam.

    K veci. Svym prispevkem jsem chtel vyjadrit, ze neni mozne zamezit uzivatelum v registraci jen proto ze to vypada jako by pouzivali skripty (ac to tak obcas nejen vypada), stejne jako neni mozne v tom branit osobam (POZOR OPRAVA) s projevy psychopata.

  • 9. 3. 2001 6:31

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    Neni to jedno. Nesmi v tomtez prekazet ostatnim. To, ze jako majitel samoobsluhy vas de-facto musim nechat vstoupit a vy mate pravo do me samoobsluhy vstupovat tolikrat, kolikrat se vam zachce vam jeste nedava pravo stat ve dverich, mavat s nimi jako, ze porad vstupujete a vystupujete a branit v pruchodu ostatnim. Zeptejte se sveho pravnika - jiste vam to potvrdi. Vas pravnik (podobne jako kazdy jiny) vam totiz potvrdi takrka vsechno na co se ho zeptate neni-li to uplny nesmysl - ale vzdycky, skoro vzdycky, vam k tomu zapomene dodat ty hacky ...
  • 9. 3. 2001 13:04

    Milan Hovorka (neregistrovaný)
    Promiňte pane Lukeši ale já nemávám dveřmi v sámošce ani neposílám scripty. Vaši kolegové se holedbali opatřeními, která pomohla jedinému-One a Simon registrují pohodlněji a více, tak neodbíhejte od tematu.
  • 9. 3. 2001 13:11

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    Zkreslujete - a to zamerne. Zminena opatreni zpusobila, ze kazdemu se registruje pohodlneji, protoze blokovani se zmensilo. A kdyz kazdemu, tak samozrejme kazdemu. Vy ale nechcete spravedlnost, vy si chcete zanadavat - a tak si tohle nepripustite. Zatim jste nenavrhl zadne opatreni, ktere by zablokovalo spekulanty a pritom neposkodilo ostatni - jen kritizujete to, co delaji jini. Kritizovat a sam nemit poneti jak vec resit - to dokaze kazdy.
  • 11. 3. 2001 13:02

    Web (neregistrovaný)
    A muzu ja? Co takhle udelat novy system ktery by nezahrnoval posilani formularu emailem, ale kazdy subjekt by mel heslo a do systemu se prihlasoval? Neposilal by faxy, ani emaily a napsat skript ktery by vyplnoval formulare je podle meho nazoru ponekukd obtiznejsi, dalo by se to stizit tim ze na kazdou operaci musi byt vypnut a znovu zapnut prohlizec...atp.
  • 11. 3. 2001 14:51

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    A jak by to zajistovalo, ze jeden clovek nebude mit desitky subjektu - samozrejme kazdy z heslem ? Napsat script, ktery vyplnuje formulare je (nevim jak na Windowsech, ale na libovolnem UNIXu) naprosto stejne slozite - script bude volan v obou pripadech s jednou promennou (jmenem domeny), bude se sestavat z posloupnosti prikazu "echo" a jediny rozdil bude v zaverecnem prikazu - zatimco u mailoveho posilani budete volat "mail" nebo "sendmail" u HTTP posilani budete volat "socket".

    Vase prohlaseni, ze ten script je slozitejsi me zni jako naprosto nesmyslne. Rozdil mezi jednim a druhym je asi jako mezi psanim propisovackou a plnicim perem - ano, plnicim perem je to "ponekud obtiznejsi". A co se tyce vypinani a zapinani prohlizece - vy si opravdu myslite, ze WWW formular by WWW scriptar opravdu posilal prohlizecem ? To by tedy byl opravdu neschopny zoufalec. Co tedy chcete zajistit a jak ?

    Pro vasi informaci - CZ.NIC kazdy den stahuje vypisy z banky prave pomoci scriptu. Stranky IPB jsou https, zabezpeceny certifikatem serveru i klienta. Pro pristup na kazdou stranku potrebujete jedinecny kod, ktery se dozvite prave na strance predchozi (takze nelze skakat "doprostred" WWW, ale musite hezky stranku po strance) - celkove je ten WWW velice nepratelsky k pouzivani scriptu. Presto vypisy stahavame scriptem, ktery je napsan v "shellu" (obdoba DOSovskeho .BAT) a na vsehovsudy cca 40 radek.

    Verim, ze jste svoji radu myslel dobre, ale takhle bychom si opravdu nijak nepomohli.

  • 7. 3. 2001 17:04

    Milan Hovorka (neregistrovaný)
    Pánové Lukeši, Orsagu, Ditrichu, Malý a spol. - JEN HLOUPĚ KECÁTE !!! Vy si tu tlacháte a vzájemně se obviňujete, zástupci nicu se holedbají opatřeními a přitom se pan Simon přejmenoval na Šimona a dál spolu s One.cz vesele registruje domény pomocí scriptů. Je tedy vidět, na kolik jde NIC.CZ o věc. Nicu totiž vůbec nevadí, jak píše pan Orsag Simon, protože má inteligentně napsaný script, který nijak nic neobtěžuje. Nicu vadí jen to, že je nějaký břídil otravuje scriptem napsaným špatně. Tedy vzkaz pro nic: je opravdu vidět že spíše než zájmy lidí hájíte zájmy svoje.
    vzkaz pro Simona: jen houšť a větší kapky, seš dobrej.
    Vzkaz pro p. Malého: nebuď blbej a nech si napsat dobrej script a kašli na kecy, nebo se spoj se Simonem a One a založte konkurenci nicu !
    A jednu otázku pro nic: vážení sdružení, bylo by seriozní s ohledem na to, že jste za dobu své existence obdrželi za 60.000 domén:
    108 milionů Kč za registraci
    54 milionů za udržovací poplaty každý rok, tedy celkem v průměru možná až 80milionů ročně, tedy 7milionů měsíčně a při počtu vašich zaměstnanců a techniky nebudete mít větší náklady než milion měsíčně, máte měsíční zisk 6, tedy roční zisk 70 milionů korun.
    Co kdyby jste zveřejnili výroční zprávu, což je myslím i ze zákona vaše povinnost, kam a kolik jste do rozvoje českého Internetu investovali: Netálo by pana Zemana za úvahu, aby po H systemu a české televizi poslal audit i na nic.cz?
    Psaním o scriptařích jen odvádíte pozornost od sebe!
  • 7. 3. 2001 17:13

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    O boze vsemohouci - v lidskem pokoleni byl nalezen spravedlivy. Dej mu sestrojiti Archu aby nemusel bidne zahynouti ve vodach potopy svetove kterou na zkazene pokoleni lidske seslati racis ......<P>
    :-)
  • 7. 3. 2001 17:05

    Milan Hovorka (neregistrovaný)
    Pánové Lukeši, Orsagu, Ditrichu, Malý a spol. - JEN HLOUPĚ KECÁTE !!! Vy si tu tlacháte a vzájemně se obviňujete, zástupci nicu se holedbají opatřeními a přitom se pan Simon přejmenoval na Šimona a dál spolu s One.cz vesele registruje domény pomocí scriptů. Je tedy vidět, na kolik jde NIC.CZ o věc. Nicu totiž vůbec nevadí, jak píše pan Orsag Simon, protože má inteligentně napsaný script, který nijak nic neobtěžuje. Nicu vadí jen to, že je nějaký břídil otravuje scriptem napsaným špatně. Tedy vzkaz pro nic: je opravdu vidět že spíše než zájmy lidí hájíte zájmy svoje.
    vzkaz pro Simona: jen houšť a větší kapky, seš dobrej.
    Vzkaz pro p. Malého: nebuď blbej a nech si napsat dobrej script a kašli na kecy, nebo se spoj se Simonem a One a založte konkurenci nicu !
    A jednu otázku pro nic: vážení sdružení, bylo by seriozní s ohledem na to, že jste za dobu své existence obdrželi za 60.000 domén:
    108 milionů Kč za registraci
    54 milionů za udržovací poplaty každý rok, tedy celkem v průměru možná až 80milionů ročně, tedy 7milionů měsíčně a při počtu vašich zaměstnanců a techniky nebudete mít větší náklady než milion měsíčně, máte měsíční zisk 6, tedy roční zisk 70 milionů korun.
    Co kdyby jste zveřejnili výroční zprávu, což je myslím i ze zákona vaše povinnost, kam a kolik jste do rozvoje českého Internetu investovali: Netálo by pana Zemana za úvahu, aby po H systemu a české televizi poslal audit i na nic.cz?
    Psaním o scriptařích jen odvádíte pozornost od sebe!
  • 7. 3. 2001 17:06

    Milan Hovorka (neregistrovaný)
    Pánové Lukeši, Orsagu, Ditrichu, Malý a spol. - JEN HLOUPĚ KECÁTE !!! Vy si tu tlacháte a vzájemně se obviňujete, zástupci nicu se holedbají opatřeními a přitom se pan Simon přejmenoval na Šimona a dál spolu s One.cz vesele registruje domény pomocí scriptů. Je tedy vidět, na kolik jde NIC.CZ o věc. Nicu totiž vůbec nevadí, jak píše pan Orsag Simon, protože má inteligentně napsaný script, který nijak nic neobtěžuje. Nicu vadí jen to, že je nějaký břídil otravuje scriptem napsaným špatně. Tedy vzkaz pro nic: je opravdu vidět že spíše než zájmy lidí hájíte zájmy svoje.
    vzkaz pro Simona: jen houšť a větší kapky, seš dobrej.
    Vzkaz pro p. Malého: nebuď blbej a nech si napsat dobrej script a kašli na kecy, nebo se spoj se Simonem a One a založte konkurenci nicu !
    A jednu otázku pro nic: vážení sdružení, bylo by seriozní s ohledem na to, že jste za dobu své existence obdrželi za 60.000 domén:
    108 milionů Kč za registraci
    54 milionů za udržovací poplaty každý rok, tedy celkem v průměru možná až 80milionů ročně, tedy 7milionů měsíčně a při počtu vašich zaměstnanců a techniky nebudete mít větší náklady než milion měsíčně, máte měsíční zisk 6, tedy roční zisk 70 milionů korun.
    Co kdyby jste zveřejnili výroční zprávu, což je myslím i ze zákona vaše povinnost, kam a kolik jste do rozvoje českého Internetu investovali: Netálo by pana Zemana za úvahu, aby po H systemu a české televizi poslal audit i na nic.cz?
    Psaním o scriptařích jen odvádíte pozornost od sebe!
  • 7. 3. 2001 17:08

    Milan Hovorka (neregistrovaný)
    Pánové Lukeši, Orsagu, Ditrichu, Malý a spol. - JEN HLOUPĚ KECÁTE !!! Vy si tu tlacháte a vzájemně se obviňujete, zástupci nicu se holedbají opatřeními a přitom se pan Simon přejmenoval na Šimona a dál spolu s One.cz vesele registruje domény pomocí scriptů. Je tedy vidět, na kolik jde NIC.CZ o věc. Nicu totiž vůbec nevadí, jak píše pan Orsag Simon, protože má inteligentně napsaný script, který nijak nic neobtěžuje. Nicu vadí jen to, že je nějaký břídil otravuje scriptem napsaným špatně. Tedy vzkaz pro nic: je opravdu vidět že spíše než zájmy lidí hájíte zájmy svoje.
    vzkaz pro Simona: jen houšť a větší kapky, seš dobrej.
    Vzkaz pro p. Malého: nebuď blbej a nech si napsat dobrej script a kašli na kecy, nebo se spoj se Simonem a One a založte konkurenci nicu !
    A jednu otázku pro nic: vážení sdružení, bylo by seriozní s ohledem na to, že jste za dobu své existence obdrželi za 60.000 domén:
    108 milionů Kč za registraci
    54 milionů za udržovací poplaty každý rok, tedy celkem v průměru možná až 80milionů ročně, tedy 7milionů měsíčně a při počtu vašich zaměstnanců a techniky nebudete mít větší náklady než milion měsíčně, máte měsíční zisk 6, tedy roční zisk 70 milionů korun.
    Co kdyby jste zveřejnili výroční zprávu, což je myslím i ze zákona vaše povinnost, kam a kolik jste do rozvoje českého Internetu investovali: Netálo by pana Zemana za úvahu, aby po H systemu a české televizi poslal audit i na nic.cz?
    Psaním o scriptařích jen odvádíte pozornost od sebe!
  • 7. 3. 2001 17:10

    Milan Hovorka (neregistrovaný)
    Pánové Lukeši, Orsagu, Ditrichu, Malý a spol. - JEN HLOUPĚ KECÁTE !!! Vy si tu tlacháte a vzájemně se obviňujete, zástupci nicu se holedbají opatřeními a přitom se pan Simon přejmenoval na Šimona a dál spolu s One.cz vesele registruje domény pomocí scriptů. Je tedy vidět, na kolik jde NIC.CZ o věc. Nicu totiž vůbec nevadí, jak píše pan Orsag Simon, protože má inteligentně napsaný script, který nijak nic neobtěžuje. Nicu vadí jen to, že je nějaký břídil otravuje scriptem napsaným špatně. Tedy vzkaz pro nic: je opravdu vidět že spíše než zájmy lidí hájíte zájmy svoje.
    vzkaz pro Simona: jen houšť a větší kapky, seš dobrej.
    Vzkaz pro p. Malého: nebuď blbej a nech si napsat dobrej script a kašli na kecy, nebo se spoj se Simonem a One a založte konkurenci nicu !
    A jednu otázku pro nic: vážení sdružení, bylo by seriozní s ohledem na to, že jste za dobu své existence obdrželi za 60.000 domén:
    108 milionů Kč za registraci
    54 milionů za udržovací poplaty každý rok, tedy celkem v průměru možná až 80milionů ročně, tedy 7milionů měsíčně a při počtu vašich zaměstnanců a techniky nebudete mít větší náklady než milion měsíčně, máte měsíční zisk 6, tedy roční zisk 70 milionů korun.
    Co kdyby jste zveřejnili výroční zprávu, což je myslím i ze zákona vaše povinnost, kam a kolik jste do rozvoje českého Internetu investovali: Netálo by pana Zemana za úvahu, aby po H systemu a české televizi poslal audit i na nic.cz?
    Psaním o scriptařích jen odvádíte pozornost od sebe!
  • 7. 3. 2001 17:11

    Milan Hovorka (neregistrovaný)
    Pánové Lukeši, Orsagu, Ditrichu, Malý a spol. - JEN HLOUPĚ KECÁTE !!! Vy si tu tlacháte a vzájemně se obviňujete, zástupci nicu se holedbají opatřeními a přitom se pan Simon přejmenoval na Šimona a dál spolu s One.cz vesele registruje domény pomocí scriptů. Je tedy vidět, na kolik jde NIC.CZ o věc. Nicu totiž vůbec nevadí, jak píše pan Orsag Simon, protože má inteligentně napsaný script, který nijak nic neobtěžuje. Nicu vadí jen to, že je nějaký břídil otravuje scriptem napsaným špatně. Tedy vzkaz pro nic: je opravdu vidět že spíše než zájmy lidí hájíte zájmy svoje.
    vzkaz pro Simona: jen houšť a větší kapky, seš dobrej.
    Vzkaz pro p. Malého: nebuď blbej a nech si napsat dobrej script a kašli na kecy, nebo se spoj se Simonem a One a založte konkurenci nicu !
    A jednu otázku pro nic: vážení sdružení, bylo by seriozní s ohledem na to, že jste za dobu své existence obdrželi za 60.000 domén:
    108 milionů Kč za registraci
    54 milionů za udržovací poplaty každý rok, tedy celkem v průměru možná až 80milionů ročně, tedy 7milionů měsíčně a při počtu vašich zaměstnanců a techniky nebudete mít větší náklady než milion měsíčně, máte měsíční zisk 6, tedy roční zisk 70 milionů korun.
    Co kdyby jste zveřejnili výroční zprávu, což je myslím i ze zákona vaše povinnost, kam a kolik jste do rozvoje českého Internetu investovali: Netálo by pana Zemana za úvahu, aby po H systemu a české televizi poslal audit i na nic.cz?
    Psaním o scriptařích jen odvádíte pozornost od sebe!
  • 7. 3. 2001 17:12

    Milan Hovorka (neregistrovaný)
    Pánové Lukeši, Orsagu, Ditrichu, Malý a spol. - JEN HLOUPĚ KECÁTE !!! Vy si tu tlacháte a vzájemně se obviňujete, zástupci nicu se holedbají opatřeními a přitom se pan Simon přejmenoval na Šimona a dál spolu s One.cz vesele registruje domény pomocí scriptů. Je tedy vidět, na kolik jde NIC.CZ o věc. Nicu totiž vůbec nevadí, jak píše pan Orsag Simon, protože má inteligentně napsaný script, který nijak nic neobtěžuje. Nicu vadí jen to, že je nějaký břídil otravuje scriptem napsaným špatně. Tedy vzkaz pro nic: je opravdu vidět že spíše než zájmy lidí hájíte zájmy svoje.
    vzkaz pro Simona: jen houšť a větší kapky, seš dobrej.
    Vzkaz pro p. Malého: nebuď blbej a nech si napsat dobrej script a kašli na kecy, nebo se spoj se Simonem a One a založte konkurenci nicu !
    A jednu otázku pro nic: vážení sdružení, bylo by seriozní s ohledem na to, že jste za dobu své existence obdrželi za 60.000 domén:
    108 milionů Kč za registraci
    54 milionů za udržovací poplaty každý rok, tedy celkem v průměru možná až 80milionů ročně, tedy 7milionů měsíčně a při počtu vašich zaměstnanců a techniky nebudete mít větší náklady než milion měsíčně, máte měsíční zisk 6, tedy roční zisk 70 milionů korun.
    Co kdyby jste zveřejnili výroční zprávu, což je myslím i ze zákona vaše povinnost, kam a kolik jste do rozvoje českého Internetu investovali: Netálo by pana Zemana za úvahu, aby po H systemu a české televizi poslal audit i na nic.cz?
    Psaním o scriptařích jen odvádíte pozornost od sebe!
  • 7. 3. 2001 17:13

    Milan Hovorka (neregistrovaný)
    Pánové Lukeši, Orsagu, Ditrichu, Malý a spol. - JEN HLOUPĚ KECÁTE !!! Vy si tu tlacháte a vzájemně se obviňujete, zástupci nicu se holedbají opatřeními a přitom se pan Simon přejmenoval na Šimona a dál spolu s One.cz vesele registruje domény pomocí scriptů. Je tedy vidět, na kolik jde NIC.CZ o věc. Nicu totiž vůbec nevadí, jak píše pan Orsag Simon, protože má inteligentně napsaný script, který nijak nic neobtěžuje. Nicu vadí jen to, že je nějaký břídil otravuje scriptem napsaným špatně. Tedy vzkaz pro nic: je opravdu vidět že spíše než zájmy lidí hájíte zájmy svoje.
    vzkaz pro Simona: jen houšť a větší kapky, seš dobrej.
    Vzkaz pro p. Malého: nebuď blbej a nech si napsat dobrej script a kašli na kecy, nebo se spoj se Simonem a One a založte konkurenci nicu !
    A jednu otázku pro nic: vážení sdružení, bylo by seriozní s ohledem na to, že jste za dobu své existence obdrželi za 60.000 domén:
    108 milionů Kč za registraci
    54 milionů za udržovací poplaty každý rok, tedy celkem v průměru možná až 80milionů ročně, tedy 7milionů měsíčně a při počtu vašich zaměstnanců a techniky nebudete mít větší náklady než milion měsíčně, máte měsíční zisk 6, tedy roční zisk 70 milionů korun.
    Co kdyby jste zveřejnili výroční zprávu, což je myslím i ze zákona vaše povinnost, kam a kolik jste do rozvoje českého Internetu investovali: Netálo by pana Zemana za úvahu, aby po H systemu a české televizi poslal audit i na nic.cz?
    Psaním o scriptařích jen odvádíte pozornost od sebe!
  • 8. 3. 2001 22:02

    Milan Hovorka (neregistrovaný)
    Avizovaná opatření nicu proti scriptařům měla za poslední 3 dny tento výsledek - pro příklad uvádím, jak dopadl Simon se svými doménami po tom, co si zaregistroval nový subjekt Šimon:

    brokeri.cz Simon
    byt.cz One.cz
    diplomat.cz One.cz
    dum.cz One.cz
    fakturace.cz One.cz
    jeep.cz One.cz
    kariery.cz Simon
    kraska.cz Senet.cz
    krusovice.cz Simon
    mobiliar.cz Senet.cz
    oprava.cz One.cz
    rolety.cz One.cz
    rybolov.cz Simon
    saga.cz DIZAP
    sodovkarna.cz Simon
    tah.cz Simon
    vysetreni.cz Senet
    zapisnik.cz P.E.S. Consulting, s.r.o.
    zrcadlo.cz Simon
    exotica.cz One.cz
    puberta.cz Šimon
    kybernetika.cz Šimon
    nightcluby.cz Senet.cz
    oprava.cz One.cz
    pan.cz Šimon
    prosperita.cz Kupsiauto spol.s.r.o.
    rezidence.cz Senet.cz
    rubrika.cz Senet.cz
    svet.cz One.cz
    tesar.cz Šimon
    testoviny.cz One.cz
    tip.cz One.cz

    Je tedy jasní že simon z 32 domén udržel pouhých 11, One.cz přebralo Simonovi 12 domén, ostatních 9 zaregistrovali po jedné ostatní.
    Z přehledu jasně vyplývá že nic neudělal nic :-)), naopak vytvořil pravděpodobně scriptařům ještě lepší podmínky. Je zajímavé, že One.cz který jednoznačně nejmasivněji registruje ty nejlepší z nejlepších domén používá dokonalejší script a na rozdíl od Simona si ji nikdo nevšímá, pomalu to začíná vypadat, jako by One.cz byla akcionářem nicu. Takře opět se Lupa zaplnila spoustou nesmyslných a nepravdivých řečí a i přes ztráty které utrpěl Simon se Simona One.cz můžou smát. Mám dojem, že díky tomu, že si někteří odpovědní nevidí na špičku nosu a plácají tady své morální průpovídky namísto toho, aby něco dělali bude mít Simon a One monopol nejexkluzivnějších domén a mohou si založit sesterskou orgabitaci nicu onesi.cz.
    Běžný klient opět nemá šanci proti scriptům Šimona a One.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).