Hlavní navigace

Autorem dopisu od ČT byl podvodník Lukáš Kohout

30. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
30. 10. 2008

Autorem falešného dopisu od České televize, který putoval ve středu Poslaneckou sněmovnou, je Lukáš Kohout, který proslul jako „asistent“ bývalého ministra Jana Kavana. Včera v podvečer o tom informoval server Novinky.cz. V zásadě nešlo o to, abych poškodil ČT, ale dopisem jsem chtěl upozornit na to, že radar zde nemá co dělat, uvedl Kohout v omluvném dopise a jmenoval i konkrétní osoby – ředitele zpravodajství ČT Milana Fridricha, šéfredaktora aktuální publicistiky Jiřího Vondráčka a moderátora Václava Moravce.

K TÉMATU: Poslaneckou sněmovnou koluje falešný dopis ČT o americkém radaru

CIF24

Kohout dodal, že práce výše zmíněných pánů si upřímně váží, ale jejich jména jsou k celé věci výstižná. Jsem připraven se k věci postavit čelem. Jsem připraven také, že policejní orgán mé jednání vyhodnotí jako možný trestný čin, dodal. Falešný dopis k problematice stavby amerického radaru v Brdech se objevil v Poslanecké sněmovně právě v době, kdy o něm měli zákonodárci jednat. Nejde ale přitom o první podobný podvrh. Např. v březnu letošního roku odešla z e-mailové schránky, která se tvářila tak, že patří odvolané ředitelce ČRo 1 – Radiožurnálu Barboře Tachecí, zpráva, ve které padala kritika na hlavu této veřejnoprávní instituce.

ČTĚTE TAKÉ: Údajný e-mail Barbory Tachecí byl založený teprve včera (FOTO UVNITŘ)

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).