Hlavní navigace

Autorské právo, nebo bezpráví?

22. 3. 2002
Doba čtení: do minuty

Sdílet

ISP Susan Mullaneyové zablokoval její website, protože si Scientologická církev stěžovala, že se na něm objevují materiály, které jsou chráněny jejím autorským právem (zvukové ukázky z proslovu L. Rona Hubbarda a tajný církevní dotazník). Mullaneyová ovšem materiály citovala kvůli jejich kritice, což je v souladu se zákonem, a tak se rozhořela další bitva kolem autorského práva… (Salon) Google ve středu na základě žádosti Scientologické církve stáhnul odkazy na weby, které údajně porušují…

ISP Susan Mullaneyové zablokoval její website, protože si Scientologická církev stěžovala, že se na něm objevují materiály, které jsou chráněny jejím autorským právem (zvukové ukázky z proslovu L. Rona Hubbarda a tajný církevní dotazník). Mullaneyová ovšem materiály citovala kvůli jejich kritice, což je v souladu se zákonem, a tak se rozhořela další bitva kolem autorského práva… (Salon) Google ve středu na základě žádosti Scientologické církve stáhnul odkazy na weby, které údajně porušují autorské právo této církve. Jednalo se výhradně o servery, které církev kritizují. (News.com)

Autor článku

Autor se zabývá výkonovým marketingem na internetu. Pracoval pro Advertures, Dobrý web a Outrider. Martin byl dříve redaktorem Lupy a dalších periodik o IT.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).