Hlavní navigace

AVG Anti-Rootkit : kladivo na rootkity z dílny české společnosti

11. 4. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká antivirová společnost Grisoft rozšířila portfólio svých bezpečnostních řešení nově o nástroj AVG Anti-Rootkit Free lokalizující ve Windows 2000/XP rootkity, které umí rovněž ze systému odstranit. Rootkity představují specifickou kategorii potenciálně škodlivého software, který se skrývá v různých aplikacích a jádru operačního systému. Podobné technologie může používat i některý legitimní software, rozlišení škodlivého a neškodného kódu je tedy poměrně náročné. AVG Anti-Rootkit je proto…

Česká antivirová společnost Grisoft rozšířila portfólio svých bezpečnostních řešení nově o nástroj AVG Anti-Rootkit Free lokalizující ve Windows 2000/XP rootkity, které umí rovněž ze systému odstranit. Rootkity představují specifickou kategorii potenciálně škodlivého software, který se skrývá v různých aplikacích a jádru operačního systému. Podobné technologie může používat i některý legitimní software, rozlišení škodlivého a neškodného kódu je tedy poměrně náročné. AVG Anti-Rootkit je proto vyvinutý tak, aby účinně likvidoval skutečné rootkity a nezatěžoval uživatele planými poplachy, uvedl Karel Obluk z Grisoftu.

AVG Anti-Rootkit je k dispozici zdarma, ovšem existuje jen anglická verze. Do češtiny produkt lokalizován není a rovněž k němu není poskytována žádná zákaznická podpora. Více o rootkitech se můžete dočíst v článku Rootkity? Raději nepřehlížet (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).