Hlavní navigace

AVG.com dnes dopoledne hacknut palestinskými hacktivisty [AKTUALIZOVÁNO]

8. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Kdms Team“ si vybírá známé weby a mění jejich obsah, aby upozornil na palestinskou otázku. Podařilo se jim pozměnit také AVG.com.

Web AVG.com dnes nakrátko pro některé uživatele změnil obsah; alespoň to dokládá snímek z cache Googlu. Snímek může být důsledkem i „únosu DNS“, a nikoliv průniku do webového serveru samého.

Jak upozorňuje čtenář v diskusi, patrně jde skutečně o únos DNS záznamu k doméně AVG.com.

K akci se přihlásili palestinští hacktivisté vystupující jako „Kdms Team“. Z jejich příspěvků na Twitter vyplývá, že prostě obcházejí známé weby a takto upozorňují na svou věc, a to na postupující zábor palestinských území Izraelem. S jejich prohlášením se ostatně můžete obeznámit z cache.

Napadení nám společnost AVG Technologies na přímý dotaz prozatím oficiálně nepotvrdila, nicméně pověřila svou PR agenturu vypracováním vyjádření, na zaslání kterého čekáme.

KL24

Aktualizace: 8.10.2013, 16:20

Oficiální vyjádření společnosti AVG k dnešní události:

Společnost AVG může potvrdit, že dnes v důsledku napadení svého provozovatele DNS čelila poškození internetových stránek. Zdá se, že stejným způsobem bylo napadeno i mnoho dalších společností. Situaci sledujeme a vyhodnocujeme. Naší prioritou jsou naši zákazníci, a proto AVG plně pracuje na obnovení zákaznických služeb.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).