Hlavní navigace

Až 65 let vězení za rozesílání spamu a související činnost

1. 6. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Sedmadvacetiletý Robert Alan Soloway ze Seattlu může strávit za mřížemi i několik desítek let a k tomu pokutu zaplatit pokutu až čtvrt milionu dolarů. Známý je především jako agilní spamer, ale na svědomí toho má více včetně mnoha podvodů. Ke svému řáděni používal rozsáhlou síť tzv. zombie počítačů a během necelých čtyř roků rozeslal několik milionů kusů nevyžádané reklamy (některé zdroje hovoří až o desítkách milionů). Přijít by také mohl o více než tři čtvrtě milionu dolarů, které si svou…

Sedmadvacetiletý Robert Alan Soloway ze Seattlu může strávit za mřížemi i několik desítek let a k tomu pokutu zaplatit pokutu až čtvrt milionu dolarů. Známý je především jako agilní spamer, ale na svědomí toho má více včetně mnoha podvodů. Ke svému řáděni používal rozsáhlou síť tzv. zombie počítačů a během necelých čtyř roků rozeslal několik milionů kusů nevyžádané reklamy (některé zdroje hovoří až o desítkách milionů). Přijít by také mohl o více než tři čtvrtě milionu dolarů, které si svou nelegální činností vydělal. (Tech Shout)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).