Ony to nebyly jenom kůžičky. Co třeba takové smažené koblihy a podobné náhražky. Mimochodem okusil jsem-hrozné. A o tom celý Hruška je, předhazuje nám lidové náhražky normálních jídel za poloviční cenu. Nejsme ani za socialismu 50.let ani za druhé války. Vařit se dají originály z originálních surovin. Něco to stojí, pravda.
A o té chutnosti Hruškových receptů by se dalo dlouze polemizovat.To je tak když někdo jako vzor používá mimibazar a recepty tamějších bydlenek.
Měl dost pořadů kde vařil - Vaří celé Česko, Šéf na grilu (ano, tam to bylo jen o steakách), letos taky v létě měl nějaký pořad, nepamatuji si název. Bude viz dle novinek Primy pořad, kde bude vařit doma. Plus jeho skvěle prosperující restaurace jsou důkazem, že asi vařit opravdu umí. Nezlobte se na mne, ale toto je opravdu pláč na špatném hrobě.
Mel jsem moznost videt asi 2.dily poradu Denik Dity P. a zpusob, kterym byl natocen a divakovi podany samotne recepty se mi velice zamlouval. Nic podobneho a tolik originalniho jsem na ceskych televizi nezaznamenal. Je pomerne skoda, ze se pokracovani zatim v planech neobjevuje. Kluci v akci maji muj hlas. Duvod - Nekolik dilu je vzdy venovano ruznym kuchynim, kdy jsou vybrane dily nataceny v Jiznich Cechach, dale v Rakousku, nedavno ve francouzske Provence a v urcitem dile vzdy prijde odbornik napriklad z mistni vyhlasene restaurace a podeli se o recept. Porady Zdenka Pohlreicha, ackoliv v jeho osobe vidim kvalitniho kuchare, jsou ve srovnani s Kluky velkou nudou. Stejne prostredi, temer naprosto totozne suroviny vcetne bylinek na kterych je nasledne pripraven obdobny pokrm, stejna jazykova pruprava...mohl bych pokracovat. Pro zacatecniky je dobra volba porad Vse o vareni, kde se stridaji kucharske hvezdy z davnych primackych Mnam. Kdyz tedy vareni, tak z nekolika mnou vyjmenovanych duvodu uprednostnuji CT.
A vy si myslíte, že to tak bylo odjakživa? Jak si podle vás vydělal na to, aby ty restaurace vůbec mohl založit? Oni ani ti opravdu uznávaní velcí šéfkuchaři, které nikdo nezpochybňuje, nestojí denně u sporáku a nevaří jídlo - ale to neznamená, že to neumějí. Kdyby to totiž neuměli, tak by se na tu pozici nedostali.
Zdenek Pohlreich je vzdy vec nazoru. Jsem si vedom, ze je dobry kuchar a jeho porad byl uspesny a mel velky pocet fanousku. Me jeho show bohuzel neuspokojila (po zabavne strance). Nebavi me jako clovek a ani mi nesedne styl jeho kucharske show. Tohle je osobni problem, kdy s nekym opacneho nazoru, nemohu dosahnout vetsiho stupne schody, nezli, ze uznam, ze je dobry kuchar, ale jest vse. Schodny nazor najit v ledascem jinem. Dita P. (mysleno v celkovem vysledku poradu) me bavila. Hrusku a Babicu v tomto smeru nema cenu komentovat.
S timto jsem mel problem prave take. Bylinky a steak. Grilovany burger. Nevidel jsem jeho program mnohokrat, ale u videneho takrka stale to same. Bylinky pouzivam odjakziva, steak a burger v poradku, ale nic noveho. Ve spojitosti z jeho osobou ma jit spise o show, coz takto take beru. Motivaci, bych tam moc nehledal. Z tohoto duvodu me spise oslovuji zminovane "kunkurencni" porady, kdy se provetraji, jak moderatori, tak tematicka kuchyne.
Ano, má přízemní, vulgární humor a proto patří do českého hlavního času. Ale je to zrovna pomalu to jediné, co baví většinu národa i mě. Za to humor ala naše seriály nebo zábava s estrádníky, to už jde mimo mě. Za to vesnické mařky se už klepou na to, co nového se stane u Doktorů a v Benátkách. To, že to předtím viděly ve VKVčkách a Ordinaci, to už je nezajímá. Podle mě už hledáme chyby na tom dobrém, zlo jsou podle mě ty seriály. Myslím vztahové. Pochvalu ode mě mají alespoň některé sitcomy (Comeback, Čtvrtá hvězda, Základka) a kriminálky (hlavně Expozitura, která narozdíl od Policajtů z předměstí nepáchne takovou tou hloupou českou naivní pohodovostí, od kdy jsou o tom kriminálky?) Važme si drobných záblesků naděje, které tu a tam upotí každý naše televize :D
Já ten pořad nikdy neviděl, ale jestli dokázal nabourat takový ten český zatuchlý rybník, kdy průměrný Čech hledá jen to, co zná, a novinek se k smrti bojí, tak palec nahoru. Bohužel jsem to promeškal, nějak nevidím dobrý marketing ČT a všechny jejich pořady mi nějak unikají. Ale Kluky v akci znám. Ale zase mě moc nebaví. Je to takové jak pro maminky na mateřské dovolené, šeď a nesympatičtí protagonisté.
od toho je tu ivysilani. klasickou tv doma sice mame, ale v zasuvce neni zapojena asi 4 roky protoze "nestihame" byt presne u obrazovky kdy si programovy reditel umane.
sledujeme co kdy chceme prave z ivysilani coz je 100x pohodlnejsi a bez reklam kolem.
dita p. nebyl spatny porad ikdyz na muj vkus se prilis venoval sladkemu ktere nejim, jsem masozravec
tady je link
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10588743864-denik-dity-p/
Kamarád kuchař ho viděl na nějaké předváděčce v Makru a prý mu to šlo pěkně od ruky. Každý kuchař ale vaří to své a samotný Pohlreich několikrát přiznal, že některé věci dělal poprvé. Sám v několika pořadech vyprávěl, kde všude vařil...Nemůžete se řídit známým heslem "Podle sebe soudím tebe". To, že se tu někteří vydáváte za odborníky a přitom umíte "nainstalovat" maximálně polské síto, a nebo si nedokážete sloučit příjem z dalšího směru(Radíkov), ještě neznamená, že to tak je u všech.
S částí vašeho příspěvku se nedá nic jiného než souhlasit. Já se od většiny národa odlišuji tím, že mě český komunální humor nejen že nebaví, ale vždy mám chuť dát jeho tvůrci pěstí. Jinak jste to popsal velice trefně, vesnické mařky i vztahové seriály.Jen s těmi sitcomy maličko nesouhlasím. Comeback, to je víceméně už kultovní záležitost. Čtvrtá hvězda i Základka mi připadaly hloupé až trapné a marně jsem hledal tu komedii, ale proti gustu...
No oba ty sitcomy stály na humoru, který sedí jen někomu. Základka byla pro mě geniální v tom, že kromě skvělých herců byla vlastně jako kdybyste na půl hodinu plácnul kameru mezi pár šílených lidí a sledoval jejich život. Čtvrtá hvězda byla vytvořena na základě promyšleného humoru jednoho divadla. Je to věc vkusu. Comeback z této trojice považuji za nejnudnější. Bavila mě jen nosatá paní a občas Matonoha. Ale na české poměry fajn.
Pokud si pustíte pár dílů Ano šéfe, tak zjistíte, že Zdenek opravdu vařit umí. Jen škoda, že tam Prima přidává tu komedii kolem toho, například slovenská verze Ano šéfe s Žídkem byla úplně o něčem jiném, velká škoda, že se Jojka zatím neodvázala k pokračování ..
Samozřejmě potom originál s Gordonem je úplně někde jinde, zejména ta anglická verze, která je zase o něco lepší než ta americká, která tuším běží na Fox.
Doufam, ze to nebylo mysleno na mne, ponevadz jsem nikdy nemel problem s tim, ze je Pohlreich dobry kuchar a jednotvarnost jeho receptu jsem oduvodnil tim, ze diky me nesympatii k nemu, jsem videl opravdu malo a jak tvrdi Alex, vzdy spousta zbytecnych proslovu, ktere me v jeho podani nebavi. Budu se opakovat, nemohu objektivne posoudit a nekopu do jeho show. O tom, co pisete, ze si tu zacinate pripadat... tak, protoze... souhlasim. Me osobne pripadalo v minulosti agresivnejsi to kopani a pretvareni lejna za zlato (ci naopak) agresivnejsi od vybranych Prima-fanatiku, dnes to vidim naopak. Tohle uz je trapna agrese. Ted by si mel kazdy uvedomit, ze tu resime pro zivot nepodstatne veci a vystrizlivet.
Od české klasiky přes lehké středomořeské recepty až po maso na všechny způsoby. Dělá i dezerty a polévky, klasické české i zahraniční. Všechno. Pan Babica zas byl jen typ - krkovice, nacpat ji něčím, v něčim ji obalit, osmažit na oleji a podat s osmaženýma bramborama. Nějak jsem si nevšiml, že by se pan Pohlreich zaměřoval na jednu věc. Byl v rybích restauracích, italských, klasických, a vždy k tématu uvařil skvěle vypadající jídla a to podle zavedených receptů. Nikdy jsem si nevšiml, že by se nějaké suroviny bál. To co vy říkáte je maximálně závist, neopodstatněná realitou. Stačí sledovat jeho pořady. Nechci dělat závěry, ale spíš si tu začínám připadat, že každý tu něco zastává a pak je přes lži schopný tvrdit, že lejno na Nově je zlato a zlato na Primě je lejno. Pardon, ale asi jsem si naivně myslel, že se tu hodnotí kvalita a nekvalita pořadů, jelikož každá televize nabízí to i to, ale je to tu spíš kopání za svůj manšaft. Za mě Prima vaření na jedničku, seriály na pětku, zábavné pořady průměr. Nova posledních pár let bohužel skoro vše špatně, ČT filmy fajn, seriály jak kdy, zábava nula, Barrandov nesleduji.
Já ani tak nesrovnávám Pohlreicha s Babicou, jako mě spíš zajímá, co ten Pohlreich kdy uvařil. A tím myslím skutečně uvařil a ne, že měl v miskách všechno předchystané od produkce a dal to s velkou slávou jenom na pánvičku. To totiž není žádné vaření. A zrovna tak není umění udělat jeden steak a mluvit kolem toho hodinu, ale umění je udělat X druhů menu pro stovky lidí a otáčet se v kuchyni celý den - což onen Pohlreich nikdy nepředvedl. Když už dělá Prima ty svoje reality show typu Vyvolení, tak klidně mohli jeden den věnovat svému úžasnému kuchtíkovi, nastrkat kamery do kuchyně a on se mohl na 12 hodinové šichtě předvést...
Chapu vas a budu se opakovat, kdyz napisu, ze diky rozdilnym sympatiim k protagonistum cooking-show se neshodneme. Kluci v akci naopak me sednou mnohem vice a nestava se to casto, ale zde bych se priklonil k tomu sledovanejsimu (aktualne a temer v totoznem case jako Ano, sefe!). Vite, pro mne show Zdenka Pohlreicha nemuze byt zabavna z jedineho a podstatneho duvodu. Cela jeho "zabavna" stranka je zalozena na znechucenych ksichtech a mluve hospody pate cenove skupiny, coz pro mne zdaleka nesplnuje kriteria zabavne show, na druhou stranu chapu, ze priznivcum teto zabavy nesednou "kluci". Je to vec nazoru a predevsim vkusu. Pokud bych se snazil divaky teto zabavy oznacit za nizsi vrstvu ci mene vzdelane, vim, ze bych se takto sam oznacil za primitiva a pokud bych tento nazor skutecne mel, tak bych tim primitivem temer jiste byl. Navrhuji tak, nechovat se obdobnym zpusobem nekterych diskuteru, pokud logicky nemuzeme najit smysluplneho verdiktu.
Vydělat si peníze na založení restaurace vůbec nemusí být ve stejném oboru (a také tomu tak z velké části i je, že se peníze vydělají jinde a pak teprve investují do hostinské činnosti) a existují samozřejmě i půjčky nebo způsob tichých společníků, kteří peníze do podnikání dají. A jestli onen Pohlreich vařit umí, tak by to místo těch připitomělých keců mohl konečně ukázat. Tím samozřejmě nezpochybňuji jeho organizační schopnosti, které jako bývalý šéfkuchař mít každopádně musí. Něco pro zasmání: