Hlavní navigace

Barbora Tachecí se omluvila za to, že Česku ubrala obyvatele

17. 1. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
17. 1. 2008

Ředitelka veřejnoprávní stanice ČRo 1 – Radiožurnál Barbora Tachecí se dnes prostřednictvím e-mailu omluvila za to, že České republice ubrala přibližně dva miliony obyvatel. Tachecí byla minulý týden hostem v Dobrém ránu vysílaném na ČT1 a ČT24. V krátké diskuzi s moderátorem o změnách na Radiožurnálu mj. uvedla, že v ČR žije 8 milionů obyvatel. Jeden z českých deníků dokonce uvedl, že se jedná o „trapas roku“.

BRAND24

VIDEO: Vyhrocená diskuze o změnách na ČRo 1

Omlouvám se české veřejnosti za to, že jsem pod tlakem pana moderátora neřekla vše, sdělila v mailu ředitelka Radiožurnálu. Tachecí uvedla, že jí k mylnému vyjádření vedlo špatné vedení rozhovoru ze strany moderátora České televize. Správně mělo znít vyjádření k počtu podpisů v petici, které odsuzují novou podobu Radiožurnálu takto: 4 tisíce podpisů pod peticí v zemi, kde žije zhruba 8 milionů lidí schopných vyjádřit vlastní názor (tedy bez kojenců a úplně malých dětí), u rádia, které má něco kolem 700 tisíc posluchačů mě může vnitřně mrzet a také mě mrzí, ale nepokládám to za relativně vysoké číslo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).