Hlavní navigace

Olympijský výbor chce během her v Číně necenzurovaný Internet

2. 4. 2008
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Mezinárodní olympijský výbor podle agentury SITA vyzval organizátory čínských letních olympijských her, které se letos konají v Pekingu, aby zajistili volný přístup k Internetu po dobu konání sportovního svátku. Přístup na řadu zahraničních webových stránek je čínským uživatelům tamními komunistickými úřady blokován. Naše snaha směřuje k tomu, aby měla média vytvořené podmínky jako na předcházejících olympijských hrách, řekl podle SITA Kevan Gosper, zástupce šéfa koordinační komise. Více o…

Mezinárodní olympijský výbor podle agentury SITA vyzval organizátory čínských letních olympijských her, které se letos konají v Pekingu, aby zajistili volný přístup k Internetu po dobu konání sportovního svátku. Přístup na řadu zahraničních webových stránek je čínským uživatelům tamními komunistickými úřady blokován. Naše snaha směřuje k tomu, aby měla média vytvořené podmínky jako na předcházejících olympijských hrách, řekl podle SITA Kevan Gosper, zástupce šéfa koordinační komise. Více o tématu omezování přístupu čínských uživatelů na určité weby Internetu si můžete přečíst v článku Čínská filtrace Internetu funguje překvapivě dobře, který na Lupě nedávno vyšel.

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).