Hlavní navigace

Jaroslav Berka: RTA se připojí k digitální Primě v Brně

20. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
20. 5. 2008

Brněnské regionální studio RTA, které sdílí na vysílači Hády analogový kanál 55 s televizí Prima a vysílá na něm své regionální zpravodajství, se objeví také v zemském digitálním programu Primy na kanále 59. Serveru DigiZone.cz to řekl majitel RTA Jaroslav Berka. Ano, budeme se samozřejmě účastnit digitálního vysílání Primy, uvedl Berka.

RTA dostala 8. května nabídku od operátora digitální sítě, v níž Prima v Brně vysílá, společnosti Czech Digital Group (CDG), na zapojení do tohoto vysílání. Nabídka byla zaslána předsedovi představenstva společnosti Fatem Pavlu Doležalovi předsedou představenstva CDG Leošem Pohlem. Ten mi také zatelefonoval, a tak jsme si řekli, že odpovíme po krumlovské konferenci, sdělil Berka.

Křisťálová Lupa 24 hlasovani

RTA by měla vstupovat do digitálně šířeného centrálního programu Primy také v Ostravě, zatímco v Plzni je regionálním partnerem Primy televize Zak, kterou prostřednictvím firmy Regio Media ovládá majitel Primy. V Brně nyní Prima digitálně šíří svoji pražskou mutaci.

Podle předsedy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Václava Žáka zákon nestanovuje RTA žádnou lhůtu, v níž by měla začít sdílet společnou programovou pozici v digitálním multiplexu s Primou. Teoreticky by se tedy RTA mohla do centrálního programu Primy začít připojovat až po vypnutí analogového vysílání v dané oblasti, aby nemusela platit za dvojí šíření signálu.

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).