Hlavní navigace

Berkova RTA dostala další zakázku, tentokrát od města Pardubic

27. 1. 2010
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
27. 1. 2010

Majitel Regionální televizní agentury (RTA) Jaroslav Berka pokračuje v úspěšném získávání veřejných zakázek. Východočeské studio RTA získalo zakázku za 1,5 milionu korun od pardubického magistrátu na výrobu městského televizního týdeníku. Novinářům to dnes podle agentury ČTK sdělil vedoucí kanceláře primátora Michal Zitko.

K TÉMATU: Firma Jaroslava Berky, majitele RTA, pracuje pro Radu ČT

Zpravodajství bude objektivní. Město nebude mít magazín jako hlásnou troubu. Příkladem je například pilotní reportáž o sněhové kalamitě v Pardubicích. Rozhodně to nebyla žádná selanka, zazněly tam i kritické hlasy, prohlásil šéf primátorovy kanceláře. RTA začne týdeník vysílat od konce února v regionálních oknech na televizi Prima.

ČTĚTE TAKÉ: Státní web k digitalizaci Digitálně.tv bude provozovat Jaroslav Berka

Jestli se to jako komunikační kanál osvědčí, já věřím, že ano, bude to pokračovat i v dalších letech, dodal Zitko. Magistrát na zakázku nevypsal veřejné výběrové řízení, RTA oslovil přímo. Podle Zitka proto, že žádná jiná společnost nebyla schopna nabídnout tak velký zásah obyvatel Pardubic. Ostatní regionální studia totiž vysílají prostřednictvím kabelové televize, která oslovuje jen čtvrtinu místní populace.

NAPSALI JSME: RTA získala kompenzační licenci pro celoplošné vysílání v DVB-T

UX DAy - tip 2

Jiná Berkova společnost, Czech info, zvítězila loni v létě ve výběrovém řízení Národní koordinační skupiny pro přechod na digitální vysílání na provozovatele státního informačního webu o digitalizaci www.digitalne.tv. Od Nového roku tento provoz převzala od společnosti Internet Info, provozovatele serveru DigiZone.cz. Ta státní infoweb provozovala jeden rok, Berkova firma získala zakázku až do ukončení procesu televizní digitalizace, do roku 2012.

Bývalí i současní zaměstnanci Berkových firem jsou také velmi úspěšní při kandidaturách do různých mediálních rad. Dana Jaklová, parlamentní zpravodajka serveru Česká média, který provozuje stejnojmenná Berkova agentura, je členkou Rady Českého rozhlasu a významně přispěla k loňskému odvolání Václava Kasíka z funkce generálního ředitele ČRo a volbě Richarda Medka za jeho nástupce. Bývalý šéfredaktor Českých médií Jan Bohdal byl zvolen do Rady ČTK a poté přispěl ke zvolení bývalého ředitele Českých médií Radima Hrehy do funkce generálního ředitele ČTK.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).