Hlavní navigace

Bezpečnost a internet věcí. Brněnský Starcube rozjíždí první kolo v novém

2. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Akcelerátor Jihomoravského inovačního centra otevírá přihlášky pro první kolo pod novým vedením. Témata jsou dvě – kybernetická bezpečnost a internet věcí.

Šesté kolo Starcube má na starosti Damir Čaušević, který loni posílil novou sestavu JIC. Nová vize akcelerátoru je jasně zacílená a do tříměsíčního programu na podzim bude vybráno deset startupů. V letošní kampani se JIC zaměřuje intenzivně i na Maďarsko, Polsko a Rakousko.

"Hledáme startupy, které jsou na trhu méně než 2 roky a mají produkt či službu ve fázi nápadu nebo prototypu. Musí nás ale přesvědčit, že mají ověřený zájem trhu a předložit nám třeba zákaznické průzkumy či předobjednávky,“ vysvětluje šéf startupových programů JIC Vojtěch Krmíček. Přihlášky je možné posílat až do konce července. 

Tyto týmy získají výhody a podporu v hodnotě až 100 tisíc korun na testování a prototypování, právní nebo daňové služby, marketing i uhrazení cestovného a ubytování. Nově si ale akcelerátor za své služby chce vzít dvouprocentní podíl.

CIF24

JIC se snaží využívat kapacitu brněnského Technologického parku a poskytne startupům přístup k prototypovacím zařízením v soukromých a univerzitních výzkumných centrech. 

Hlavním partnerem akcelerátoru se pro letošek stal Y Soft a jeho zakladatel a šéf Václav Muchna. Samotný startupový program prošel od loňského ročníku velkými změnami. Především jej opustila „první generace“ – tedy Miloš Sochor, Michal Hrabí a Lucie Brešová, kteří odešli do byznysu. Sochor hledá startupy pro Y Soft Ventures, Hrabí vyvíjí nový produkt společnosti Phonexia a Brešová je pravou rukou zakladatele Skypicker Olivera Dlouhého.   

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).