Hlavní navigace

BitTorrent Share chce konkurovat (nejenom) DropBoxu ve sdílení a online úložišti

6. 1. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

BitTorrent Share – www.getshareapp.com – je prozatím dostupný pouze pro Windows a hlavním cílem je umožnit sdílet soubory s kýmkoliv chcete a  bez jakýchkoliv omezení. Zajímavé na něm je, že využívá klasického mechanismu P2P sítí ale zároveň umožňuje určit, kdo „sdílený“ soubor získá. Technické řešení je také zajímavé – prvotní nahrání využívá úložiště Amazon EC2/S3 a poté co je celý soubor „nahrán“ je přesunut do klasického P2P prostředí. Zajistí se tím jednak jeho dostupnosti bez toho, aniž…

BitTorrent Share – www.getshareap­p.com – je prozatím dostupný pouze pro Windows a hlavním cílem je umožnit sdílet soubory s kýmkoliv chcete a  bez jakýchkoliv omezení. Zajímavé na něm je, že využívá klasického mechanismu P2P sítí ale zároveň umožňuje určit, kdo „sdílený“ soubor získá.

Technické řešení je také zajímavé – prvotní nahrání využívá úložiště Amazon EC2/S3 a poté co je celý soubor „nahrán“ je přesunut do klasického P2P prostředí. Zajistí se tím jednak jeho dostupnosti bez toho, aniž by původce dokumentu musel být připojen k Internetu, ale hlavně také úspora financí. Uschovávat soubory u Amazonu by se poněkud prodražilo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).