Hlavní navigace

BitTorrent Sync zjednodušuje sdílení souborů a týmovou spolupráci

29. 8. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: BitTorrent
Bezplatný nástroj, který dovede synchronizovat soubory přes internet bez cloudového úložiště, zjednodušuje sdílení souborů a týmovou spolupráci. Jak konkrétně?

Vyšla nová verze 1.4 nástroje BitTorrent Sync pro synchronizaci souborů, který místo cloudu využívá technologii výměnných sítí. Hlavní novinkou je sdílení složek a souborů díky běžným webovým odkazům. Dosud BitTorrent Sync využíval složité klíče nebo QR kódy. Nadále platí, že vše funguje bez registrace.

Sdílení pomocí unikátních odkazů je běžnou funkcí cloudových úložišť. Teď ji nabízí i BitTorrent Sync. Nová funkce počítá jak s týmovou spoluprací, tak jednostranným sdílením. Sdílený obsah může být dostupný pro čtení i zápis, ale i jen pro čtení.  Nastavit lze datum automatické exspirace odkazů či maximální počet použití.

WT100

Nové funkce se promítají do klientské aplikace pro Windows a Mac (OS X), která má též upravené uživatelské prostředí. Linux je nadále podporován omezeně (chybí nativní klientská aplikace). BitTorrent Sync je dostupný nejen pro osobní počítače, ale i pro mobilní zařízení. Konkrétně se systémy Android, iOS a Windows Phone.

BitTorrent Sync 1.4 a nové možnosti sdílení složky.

Utěšeně se rozrůstá seznam NAS serverů, na nichž lze zprovoznit soukromou alternativu za cloudové úložiště, které BitTorrent Sync nevyužívá. Jmenovitě jsou nyní podporována síťová úložiště značek Synology, Qnap, Seagate, Netgear a Overland Storage. Reálně je však podpora mnohem širší. BitTorrent Sync je kompletně zdarma.

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).