Hlavní navigace

Blízký východu a Indie má stále potíže s přístupem na Internet

31. 1. 2008
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Blízký východ a Indie má stále potíže s přístupem na Internet a to kvůli narušeným komunikačním kabelům pod hladinou Středozemního moře blízko břehů Egypta. Offline je velká část Egypta, kde ještě včera bylo mimo provoz až 70 procent broadbandových přípojek. Problémy s připojením jsou registrovány také v Kataru, Saúdské Arábii, Kuvajtu, Bahrajnu nebo ve Spojených arabských emirátech. Co kabely poškodilo? To se zatím přesně neví, ale zřejmě za problémy bude špatné počasí, které protáhne i opravu…

Blízký východ a Indie má stále potíže s přístupem na Internet a to kvůli narušeným komunikačním kabelům pod hladinou Středozemního moře blízko břehů Egypta. Offline je velká část Egypta, kde ještě včera bylo mimo provoz až 70 procent broadbandových přípojek. Problémy s připojením jsou registrovány také v Kataru, Saúdské Arábii, Kuvajtu, Bahrajnu nebo ve Spojených arabských emirátech. Co kabely poškodilo? To se zatím přesně neví, ale zřejmě za problémy bude špatné počasí, které protáhne i opravu. Ta bude trvat minimálně další týden, takže se hledají způsoby alternativního propojení se světem. (Finanční noviny)

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).