Hlavní navigace

Bobošíková by udělala z ČT 4 edukativně-kulturní program

28. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 4. 2009

Pokud by se současná europoslankyně Jana Bobošíková stala generální ředitelkou České televize, udělala by z kanálu ČT 4 také edukativně-kulturní program. Informují o tom dnešní Lidové noviny. Program by pak dostal název ČT Lektor a sport by z něj pochopitelně nezmizel úplně. Veřejnoprávní televize by pak podle ní měla zrušit úplně reklamu, brát peníze od státu a kontrolovat by ji měl ÚOHS.

K TÉMATU: Kandidátů na ředitele ČT zůstalo devatenáct

Svůj plán na reorganizaci jednotlivých kanálů ČT má i jeden z nejvážnějších kandidátů Petr Klimeš. Za ním podle deníku stojí bývalý ředitel Ivo Mathé a producent Čestmír Kopecký. Klimeš by si představoval redefinici vysílacích okruhů takto – první program by byl publicisticko-zpravodajský, druhý kulturní, třetí výchovně vzdělávací a čtvrtý by zůstal sportovní. Současný šéf televize z Kavčích hor Jiří Janeček považuje za jednu z priorit například větší regionalizaci zpravodajství v souvislosti s digitalizací vysílání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).