Hlavní navigace

Bobošíková: Chtějí-li poslanci změnu v ČT, budu kandidovat

22. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 5. 2008

Europoslankyně a bývalá televizní moderátorka Jana Bobošíková stále uvažuje o kandidatuře na funkci generální ředitelky České televize. Současnému šéfovi veřejnoprávní ČT Jiřímu Janečkovi vyprší šestiletý mandát příští rok v červenci, Bobošíková by na jeho místo aspirovala v případě, že by cítila ze strany poslanců požadavek na změnu.

BRAND24

Do konkursu bych šla v tom případě, kdybych cítila, že jak sama televize, tak Rada ČT a ti, kteří ji hodnotí, tedy poslanci, chtějí změnu, řekla Bobošíková deníku Právo. Zároveň dodala, že by rozhodně na Kavčích horách provedla razantní změny: Já bych určitě nebyla kontinuitou současné činnosti, přinesla bych změnu. Ale musela bych cítit podporu. Nemá smysl jít do bojů, které nemají podporu. Nerada bych skončila jako Barbora Tachecí na Radiožurnálu.

Bobošíková však hodlá v příštím roce také obhajovat svůj mandát v Evropském parlamentu. Nakonec by si tedy musela vybrat, zda chce řídit veřejnoprávní televizi, nebo schůzovat v Bruselu. Funkce europoslance totiž není slučitelná s funkcí generálního ředitele ČT.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).