Hlavní navigace

Názory k článku Boj o metaverse. Bratři Winklevossovi investují do české firmy soutěžící se Zuckerbergem

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 10. 2021 11:18

    Net

    Podle mě má VR smysl na hraní a pak ve specializovaných profesích na specifické úkony… a jako bonus to občas půjde využít jako třeba virtuální prohlídku bytu.
    Ale pro normální práci nebo surfování na netu je to moc nepohodlné, s brýlemi se blbě jí a pije a v tom obleku je problém si třeba jen odskočit na toaletu a doufám, že se nerozšíří móda VR plen pro dospělé.
    “Metaverse” je cool koncept do cyberpunkově laděného sci-fi, ale moc praktický není a nebude, je to jako 3D brýle na steroidech, pozitiva jsou sice větší, ale i všechny neduhy. Zásadní problém budou i latence, pro kvalitní VR zážitek musí být latence pod 20 ms a to je problém, lokální VR fungovat může, ale v globální bude nepříjemný lag. A vzájemná nekompatibilita HW a SW a podmiňování přístupu účtem třeba na Facebooku je také dost zásadní překážka pro masivní rozšíření. Možná vznikne Facebook 2.0, ale pochybuji, že bude mít skutečně masivní uživatelskou základnu, i když rozdá brýle zdarma (výměnou za data o nejen zdravotních funkcích uživatelů).

  • 28. 10. 2021 9:04

    comodoro

    Za mě je vývoj směrem k dalším formám interakce nevyhnutelný, ovšem na otevřeném standardu. Něco jako e-mail nebo (s přivřenýma očima) HTML; 3D verze Facebooku opravdu není nic, co by vzbuzovalo důvěru. A Somnium, které prodává "virtuální pozemky" a předstírá, že mají cenu (něco jako svého času pozemky na Měsíci), už vůbec ne.

  • 27. 10. 2021 22:41

    nil nil (neregistrovaný)

    Ani na ten byt. To bych zrovna mohl věřit fotkám. VR by mohla být dobrá do práce, do některých prací, ale tam budou problémy s energií, už teď výpadky, přenosová rychlost ... když si přestavím, že by na dnešní ISPčka někdo vrazil nároky jako celkový objem dnešních streamů x2 nebo x3 ... hmmm ... a co z toho? Bolavá záda z židle, nebo skopnutý palec z poskakování poslepu po bytě ....

    https://www.youtube.com/watch?v=RqFUTrRt31s

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).