Hlavní navigace

Boj proti spustitelným souborům v emailu

14. 12. 2001
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Po zkušenostech s virem ILOVEYOU a podobnými červy šířícími se elektronickou poštou si administrátoři mohou přát zablokovat uživatelům ve své síti příjem spustitelných souborů (jak to ostatně navrhuje Martin Kopta ve svém článku Hloupé viry a hloupí uživatelé). Červy lze v případě platforem DOS a Windows, které se na klientských počítačích vyskytují nejčastěji, rozeznat podle přípony. Někteří uživatelé by však mohli být nespokojeni s takovouto cenzurou, proto Jozef Hitzinger navrhuje přípony…

Po zkušenostech s virem ILOVEYOU a podobnými červy šířícími se elektronickou poštou si administrátoři mohou přát zablokovat uživatelům ve své síti příjem spustitelných souborů (jak to ostatně navrhuje Martin Kopta ve svém článku Hloupé viry a hloupí uživatelé). Červy lze v případě platforem DOS a Windows, které se na klientských počítačích vyskytují nejčastěji, rozeznat podle přípony. Někteří uživatelé by však mohli být nespokojeni s takovouto cenzurou, proto Jozef Hitzinger navrhuje přípony přejmenovávat. (NetLab)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se zabývá výkonovým marketingem na internetu. Pracoval pro Advertures, Dobrý web a Outrider. Martin byl dříve redaktorem Lupy a dalších periodik o IT.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).