Hlavní navigace

Borovský se brání, jako šéf programu prý není na Barrandově ve střetu zájmů

1. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zatím poslední programový šéf TV Barrandov chce tuto stanici omladit a nemít z ní už pouze „vzpomínkový“ kanál. Napomoci k tomu má mimo jiné i nový komediální seriál Bezdružice.

František Borovský není podle svého názoru ve střetu zájmů, když je programovým ředitelem Televize Barrandov a zároveň vlastní producentskou společnost FBC Media, která dodává této stanici vybraný obsah. Borovský to řekl serveru Mediář.cz, a to v reakci na analýzu, kterou na konci srpna zveřejnil DigiZone.cz. Než se nějaký pořad dostane do vysílání, schvaluje ho nejužší vedení televize v čele s jejím majitelem, konstatoval Borovský, který ovšem nezmínil, jak připomněl Mediář, kdo do onoho nejužšího managementu televize patří. První vlaštovkou od Borovského firmy je na TV Barrandov zpravodajsko-publicistický formát Exploziv.

WT100

K TÉMATU: František Borovský na dvou židlích: je šéfem programu Barrandova i dodavatelem pořadů

Zatím poslední programový ředitel Barrandova zároveň Mediáři řekl, že jeho cílem je televizi omladit a nechce už z ní mít „vzpomínkový“ kanál. Upozornil především na nový komediální seriál Bezdružice, který se bude vysílat od 18. října. František Borovský mu věří zejména proto, že podobný formát na našich obrazovkách aktuálně chybí. Podle jeho slov jsou ostatní kanály plné vztahových a nově i detektivních seriálů. Chybí komediální seriál, který teď na podzim ještě nikdo nezrealizoval. Nemyslím si, že Přístav Primy je prvoplánově komediální, uvedl Borovský, který také přivedl na obrazovky formáty Popelka nebo Podvodníci.

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).