Hlavní navigace

Boxee míří do Samsungu, za 30 milionů dolarů

3. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Boxee, slibně vypadající set-top-box, byl koupen Samsungem za zhruba 30 milionů dolarů.

Boxee – www.boxee.tv – koupeno Samsungem za zhruba 30 milionů dolarů. Izraelská společnost přitom již dříve získala 28.5 milionu dolarů investic a dalších 30 milionů aktuálně hledala, včetně možné varianty nalezení kupce. 

Tím se nakonec stává překvapivě Samsung, kterému se technologie od Boxee mohou hodit pro jeho chytré televize. Boxee se svými set-top-boxy pokoušeli dostat do pozice náhrady zařízení používaných kabelovými společnostmi – Boxee Cloud DVR (původní název Boxee TV) za 99 USD nabízí podstatně uživatelsky přívětivější ovládání, než klasické set-top-boxy kabelovek. A co hlavně, disponuje vhodnými možnostmi využívajícími cloud, včetně využití cloudových úložišť (udávaných jako neomezené) pro nahrávání s následným přehráváním na dalších zařízeních (včetně aplikací pro iOS i Android například).

WT100

Na Boxee může být zajímavé i to, že společnost začala  v roce 2007 fungovat s pomocí software založeném na XBMC. O tři roky později se objevil první Boxee Box (v partnerství se společností D-Link) v charakteristickém krychličkovém provedení.

Zdroj: סמסונג רכשה את בוקסי הישראלית תמורת עשרות מיליוני דולרים(Samsung získal izraelský Boxee za desítky milionů dolarů)

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).