Hlavní navigace

Britší hoteliéři nejsou připraveni na vypnutí analogu

19. 1. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
19. 1. 2008

Vypnutí analogového televizního vysílání se netýká jen domácností, také hoteliéři a majitelé ubytovacích a restauračních zařízení se musí na přechod na digitální vysílání připravit. Podle průzkumu, který provedlo sdružení Digital UK, je většina ubytovacích zařízení ve Velké Británii vybavena jen analogovými televizory. Hosty by tak po vypnutí analogu čekaly jen tmavé obrazovky.

57 % dotázaných uvedlo, že zatím nenakoupili digitální přijímače a více než polovina z nich také dodala, že to ani nemají v plánu. Zajímavé je, že největší počet hoteliérů s tímto postojem zaznamenal výzkum Digital UK v oblastech, kde bude analogové vysílání vypnuto jako první – tedy v Borderu, West Country a Walesu. Méně připraveni jsou na přechod na DVB-T vysílání připraveni majitelé malých ubytovacích zařízení, zato velké hotelové řetězce nechtějí hostům připravit nemilé překvapení v podobě tmavé obrazovky. Naprostá většina hotelů, které již digitální vysílání přijímá, neměla se změnou výraznější potíže a nyní jsou naopak spokojeni, protože mohou hostům nabídnout širší programovou nabídku.

ebf - partner 1

Britové jsou přístupem hoteliérů k digitalizaci překvapeni. 85 % domácností je v současnosti vybaveno set-top-boxem nebo televizorem s digitálním tunerem a Britové očekávají, že pokud se ubytují v hotelu, budou moci televizní vysílání sledovat. Podle Digital UK by se měl sektor cestovního ruchu na vypnutí analogového vysílání připravit stejně dobře jako domácnosti, a vyvarovat se tak možných stížností ze strany nespokojených hostů. Sdružení pro majitele a provozovatele ubytovacích zařízení zřídilo speciální telefonní linku a také internetové stránky, kde se dozví vše potřebné.

Zdroj: Digital TV News

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).