Hlavní navigace

Britská Sky TV plánuje sportovní kanál v kvalitě HD

14. 12. 2005
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
14. 12. 2005

Placená digitální satelitní televize Sky začne v Británii nabízet vysílání ve vysokém rozlišení nejdřív za tři měsíce, ale už pro něj připravuje druhý sportovní program. Sky Sports HD 2 získal licenci od regulátora Ofcom a televizní ředitel prodeje a vývoje nových produktů, Brian Sullivan, zdůvodnil jeho potřebu kolizí vysílacích časů fotbalové ligy a přímých přenosů z kriketu. O plánech informoval server Broadbandtvnew­s.com

Ofcom nadělil před Vánoci licenci také programu History Channel, který taktéž plánuje HD vysílání, a televizní společnosti Channel 5 pro její třetí stanici s matematicky logickým, ale přesto nezvykle desetinným názvem Five.3. Televize přitom ještě ani nezačala vysílat svůj druhý program. Filmoví fanoušci se v Británii dočkají od firmy Turner Entertainment stanice TCM2 a na příznivce kreslených příběhů čeká Carton Network Too.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).