Hlavní navigace

Britské prodejce digitální techniky čeká školení

3. 10. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
3. 10. 2006

Sdružení Digital UK, které v Británii zajišťuje přechod na digitální televizní vysílání, přišlo s novinkou – akreditačním programem pro obchodníky s digitální technikou. Program nazvaný Ask Digital (Ptej se na digitál) vznikl ve spolupráci s britským ministerstvem průmyslu a obchodu. Jeho cílem je zajistit prodejcům informace, které jim pomůžou zodpovědět otázky zákazníků na téma vypínání analogového vysílání. Obchodníci dostanou materiály se vším nezbytným, trénink zaměstananců už ale bude v jejich rukou. Požadované znalosti zahrnují informace o hlavních a vedlejších televizorech v domácnosti, o nahrávací výbavě, bezplatných a placených možnostech televizního příjmu, úpravách antén a o službách pro lidi se specifickými požadavky.

Tréninkový modul bude k dispozici na adrese sdružení. Prodejci dostanou certifikát v podobě loga do obchodu a viseček pro zaměstnance až ve chvíli, kdy jejich přepážkový personál splní informační přepoklady. Logo Ask Digital bude propagované v národní informační kampani, která začne na podzim letošního roku. Součástí projektu bude i tzv. „mystery shopping“ audit (průzkumníci v rolích zákazníků) ve zhruba 250 obchodech, který má poskytnout informace o tom, jakého servisu se lidem od prodejců při přechodu dostává.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).