Hlavní navigace

Brněnské studio ČT má od dnešního dne nového šéfa

2. 1. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
2. 1. 2008

Brněnské studio České televize má od dnešního dne nového šéfa. Do funkce ho uvedl generální ředitel ČT Jiří Janeček. Stal se jím třiapadesátiletý Karel Burian a do této pozice ho jmenovala 19. prosince loňského roku Rada České televize. Nový šéf brněnského studia vzešel z výběrového řízení. „To bylo tvrdé a náročné, protože takové budou i požadavky na nového ředitele televizního studia Brno, uvedl generální ředitel Jiří Janeček. Ředitel brněnského studia ČT bude mít na starosti mj. výstavbu nového lokálního studia.

ebf - partner 1

Karel Burian přichází na místo po Vladimíru Karmazínovi, který od 1. října 2007 přešel na post provozního ředitele České televize. Lujza Oravcová, která vedla studio v posledních třech měsících loňského roku, je od ledna 2008 finanční ředitelkou ČT. Před ní vykonával post bývalý programový ředitel František Lambert.

Karel Burian přichází do České televize z postu ředitele zpravodajství Regionální televizní agentury (RTA). Stál např. také u zrodu brněnského rádia Petrov. Do ČT se vrací po sedmi letech. V tehdejší Československé a později České televizi působil v tech 1973 až 2001. Nového ředitele TS Brno čeká v nejbližších dnech seznámení se situací ve studiu, poté představí managementu televize další plány a záměry.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).